Passievrucht en mango mousse met lange vingers

Passievrucht en mango mousse met lange vingers

Ik ben totaal niet van de toetjes, ik heb liever een kaasplankje, maar ik vond het toch weer eens tijd worden voor een dessert want zoveel heb ik er niet online. Ik hou echter heel erg van passievrucht en mango en daar wilde ik dan ook wat mee doen. Dus heb ik er een zalige mousse van gemaakt met lange vingers voor een cake-achtig laagje.

Passievrucht

De passievrucht is er in heel veel verschillende soorten maar de meest voorkomende is de paarse (plant: Passiflora edulis forma edulis), die je ook in de supermarkten ziet liggen. De vruchten variëren in kleur, vorm en grootte, afhankelijk van de cultivar. Ze zijn 4 tot 6 cm lang, 4 tot 5 cm breed en bolvormig met een ca. 3 mm dikke schil. De kleur van de schil varieert van donkerpaars tot paarsbruin. De zaden zijn 3 tot 4 mm en zwart van kleur. De smaak is fris zoetzuur tot zuur en aromatisch. Passievrucht wordt veel verwerkt in drankjes, snoep, sorbets en desserts.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 3 passievruchten
 • 125 ml passievrucht-mango sap/smoothie
 • ½ blikje gecondenseerde melk
 • 250 ml slagroom
 • 2 blaadjes gelatine
 • Lange vingers
 • Materialen: 2 kommen, steelpannetje

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
 2. Klop de slagroom in een kom lobbig (net niet helemaal stijf).
 3. Schep uit 2 passievruchten het vruchtvlees en doe in een pannetje met het passievrucht en mango sap en verwarm tot het net niet kookt. Knijp de gelatine uit en roer door het sap tot het is opgelost. Giet het mengsel in een kom.
 4. Roer de gecondenseerde melk er goed door en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
 5. Verkruimel grof wat lange vingers in glazen, schep daarop wat van het passievrucht mengsel, daarop weer wat lange vingers en tot slot weer passievrucht. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
 6. Garneer de mousse met het vruchtvlees van de overgebleven passievrucht.

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *