Pasta di Kitchenista

Pasta di Kitchenista

Vergeef me de narcistische titel. Het is niet zo dat dit mijn signatuur pasta is, en het is ook zeker geen culinair hoogstandje. Ik heb dit onlangs gewoon in elkaar gedraaid met wat ik in huis had. En ik moest er even een naam aan geven. Dit geeft het zo’n beetje weer: laat klaar met werk, geen zin meer om boodschappen te doen, checken wat je in huis hebt, en met ingrediënten die goed samengaan iets in elkaar flansen. En supereenvoudig allegaartje dus. Volgens mij heb ik deze ingrediënten wel vaker gecombineerd, maar nu is het dus de eerste keer dat ik het ook vastleg. Oh, en je moet niet bang zijn voor knoflook 😉

Ingrediënten

  • 120 gr ongekookte pasta naar keuze
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 5 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 50 gr oude kaas, geraspt
  • 2 el kappertjes, uitgelekt
  • 10 zwarte olijven, fijngehakt
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan.
  3. Voeg de knoflook en de ansjovis toe en bak op laag vuur een paar minuten tot de ansjovis ‘gesmolten’ is en de knoflook iets gekleurd.
  4. Voeg de kappertjes, olijven en geraspte kaas toe en warm even door tot de kaas net smelt. Breng op smaak met peper.
  5. Voeg de gekookte pasta toe en meng het geheel goed.
  6. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*