Pasta met gorgonzola en spinazie

Pasta met gorgonzola en spinazie

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een pastarecept heb geplaatst. Deze pasta is inmiddels ook alweer van twee weken geleden, maar door drukte met mijn werk loop ik achter met het posten van recepten. Na lange dagen bezig te zijn met alleen maar teksten schrijven voor klanten, heb ik vaak de puf niet meer om dan ‘s avonds ook nog eens te schrijven voor mijn eigen website. Maar goed, beter laat dan nooit!

Ingrediënten

  • 350 gr ongekookte pasta naar keuze
  • 200 gr gorgonzola, verbrokkeld
  • 100 gr mascarpone
  • 150 ml room
  • 3 à 4 handjes verse spinazie, gehakt
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 25 gr boter
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kookpan, vergiet, hapjespan

Aan de slag!

  1. Breng een pan water met ruim zout aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Verhit ondertussen de boter in een hapjespan op matig vuur zonder bruin te laten worden.
  3. Fruit de sjalotjes enkele minuten tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de knoflook en spinazie toe en bak al roerend tot de spinazie geslonken is.
  5. Voeg de room en mascarpone toe en roer tot de mascarpone gesmolten is.
  6. Voeg de gorgonzola toe en roer tot deze helemaal gesmolten is. Is de saus te dik, voeg dan nog wat room toe.
  7. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  8. Doe de pasta bij de saus, schep alles goed om en warm nog even al omscheppend door.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*