Pasta met kip en pesto

Pasta met kip en pesto

Snel, sneller, snelst! Dit pastagerecht kun je binnen 25 minuten op tafel hebben en zelfs nog sneller. Het hangt van de ingrediënten af. Bijvoorbeeld of je verse pesto of kant-en-klare gebruikt. Maar ook of je zelf kip bakt of kiest voor kant-en-klare gegaarde kipreepjes/stukjes. Het is maar een simpel gerecht, maar smaken doet het altijd!

Ingrediënten

  • 150 gr pasta naar keuze
  • 1 grote kipfilet, in blokjes
  • ½ courgette, in reepjes of blokjes
  • 100 gr verse pesto (recept)
  • 100 ml kookroom
  • Milde olijfolie
  • Versgeraspte Parmezaan of Pecorino
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kookpan, vergiet, koekenpan of hapjespan

Aan de slag!

  1. Kruid de kipblokjes met peper en zout.
  2. Breng een pan water met ruim zout aan de kook en kook de pasta beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Verhit ondertussen in een grote koekenpan of hapjespan een scheutje olie en bak hierin op hoog vuur de kipblokjes rondom lichtbruin.
  4. Voeg de courgette toe en bak enkele minuten mee tot deze zachter is.
  5. Verlaag het vuur en voeg de room en pesto toe. Warm al roerend goed door. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de pasta toe en warm nog even al roerend goed door.
  7. Serveer met de geraspte Parmezaan of Pecorino.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*