Pasta met kip, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Pasta met kip, mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Weer een pastarecept! Het is wel duidelijk dat ik een enorme pastaliefhebber ben ­čÖé Een ook deze is natuurlijk weer heel simpel met niet al teveel ingredi├źnten, en staat bovendien┬áin minder dan┬áeen uur op tafel.

Ingredi├źnten

  • 500 gr kipfilet, in stukjes
  • 400 gr grove pasta naar keuze
  • 2 bollen mozzarella in stukjes gescheurd
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ┬Ż potje zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en in reepjes
  • 1 el gedroogde basilicum
  • Paprikapoeder
  • 60 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 el olie van de zongedroogde tomaatjes
  • 250 ml kookroom
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kookpan, vergiet, hapjespan

Aan de slag!

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Bewaar een beker van het kookvocht. Giet de pasta af in een vergiet en spoel af met koud water. Laat uitlekken.
  2. Kruid de kipfilet met zout, peper en paprikapoeder.
  3. Verhit 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaatjes in een hapjespan en bak de kip rondom gaar.
  4. Voeg de ui, knoflook, zongedroogde tomaatjes en eventueel nog een lepel van de olie toe en bak al roerend een minuut of 2 mee.
  5. Voeg de room en de mozzarella toe, breng aan de kook en draai het vuur direct laag. Laat al roerend pruttelen tot de mozzarella geheel gesmolten is.
  6. Voeg de pasta en de basilicum toe en roer alles goed door. Je zult zien dat de saus nog te dik is. Dit los je op door beetje bij beetje het kookvocht van de pasta toe te voegen. Stop hiermee zodra de saus dun genoeg, maar nog wel lekker romig is.
  7. Breng het geheel op smaak met zout en peper en laat nog heel eventjes op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  8. Serveer de pasta met de Parmezaanse kaas apart erbij.

Tip: voor een intensere smaak kun je het kookvocht van de pasta ook vervangen door witte wijn. Voeg dan echter de wijn toe voordat je de room en mozzarella toevoegt en laat dit een paar minuten inkoken zodat de alcohol verdampt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*