Pasta met kip, spekjes en paddenstoelen

Pasta met kip, spekjes en paddenstoelen

Het is denk ik 20 jaar geleden dat ik dit ooit eens bij een goede vriend at. Ik vond het zo lekker, dat deze pasta met kip, spekjes en paddenstoelen sindsdien best vaak bij mij op tafel staat. Ik weet eigenlijk niet eens meer of dit het oorspronkelijke recept is, ik denk dat ik er in de loop der jaren vast wel mijn eigen draai aan heb gegeven zoals ik zo vaak doe met recepten. In al die jaren is het ook een succesrecept geworden. Iedereen die het bij mij heeft gegeten vond het heerlijk en ze wilden dan allemaal ook gelijk het recept hebben. Het gerecht staat nu bij heel wat vrienden en familieleden wel eens op tafel!

Pasta voor dit gerecht

Omdat de basisingrediënten voor deze pasta – kipblokjes, spekjes en paddenstoelen – best grof zijn, vraagt dit gerecht ook om een wat grovere pastasoort. Slierten zoals tagliatelle of spaghetti komen hier niet tot hun recht als je het eet. Ik maak het vaak met penne of zoals op de foto met fusilli. Het is maar net wat ik in huis heb of waarin ik zin heb!

Ingrediënten

 • 500 grove pasta
 • 400 gr paddenstoelenmix, in stukjes gesneden (of champignons in plakjes)
 • 500 gr kipfilet, in blokjes
 • 250 gr gerookte spekreepjes
 • 150 gr kruidenroomkaas (bijv. Boursin, Paturain etc.)
 • Groot bekertje crème fraîche
 • 15 gr verse bieslook, fijngehakt
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 2 el milde olijfolie
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • Optioneel: geraspte Parmezaan
 • Materialen: kookpan, vergiet, hapjespan

Aan de slag!

 1. Kook de pasta met ruim zout al dente. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
 2. Verhit ondertussen de olie op middelhoog vuur in een hapjespan en bak hierin de kip en spekjes tot de kip lichtbruin is gekleurd. Voeg de knoflook toe en bak eventjes mee.
 3. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak mee tot ze zacht worden.
 4. Voeg de roomkaas en crème fraîche toe en roer goed door tot beiden zijn gesmolten. Laat op laag vuur zachtjes pruttelen tot de saus iets dikker wordt.
 5. Meng de bieslook erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Zout is in principe niet nodig omdat de spekjes voldoende zout zijn.
 6. Voeg de pasta aan de saus toe en warm nog even door. Serveer eventueel met de Parmezaanse kaas.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*