Pasta met magor, pesto en tomaatjes

Pasta met magor, pesto en tomaatjes

Hoe eenvoudiger een pasta is, hoe lekkerder ik het vind! Pasta is door de Italianen ook niet bedoeld als een goed gevuld hoofdgerecht, maar als een voorgerecht. Zo ben ik dol op een simpele spaghetti aglio, olio e peperoncino en maak dat dan ook vrij regelmatig. Is ook nog eens klaar in een kwartiertje. Wat je ook in 15 minuten maakt, is deze pasta met magor, pesto, cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes. Voor de saus heb je niet eens het fornuis nodig, alleen de pasta hoef je maar te koken.

Magor

Magor, ook wel bekend als gormas, is een romige Italiaanse kaas bestaande uit laagjes gorgonzola en mascarpone. De namen gormas en magor, die voornamelijk in Nederland en Frankrijk worden gebruikt, zijn samentrekkingen van de eerste letters van gorgonzola en mascarpone, en omgekeerd. Eigenlijk was het mijn bedoeling om mascarpone te gebruiken maar mijn vaste supermarkt had dat weer eens niet en ik had geen zin om naar een andere winkel te gaan. Magor lag er echter nog wel dus heb ik dat maar genomen en ik vond het resultaat samen met de pesto verrassend lekker!

Ingrediënten

  • 400 gr pasta naar keuze
  • 200 gr magor, op kamertemperatuur
  • 125 gr pesto
  • ½ potje zongedroogde tomaatjes, uitgelekt
  • ½ bakje cherrytomaatjes
  • Paar blaadjes basilicum
  • Stukje Parmezaanse kaas
  • Extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper

Aan de slag!

  1. Kook de pasta in gezouten water beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes en halveer de cherrytomaatjes. Meng in een grote kom de magor, pesto en tomaatjes met een kopje van het pasta kookwater. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de pasta af en schep door de ‘saus’.
  4. Verdeel over kommen of borden, schaaf er wat Parmezaanse kaas over en garneer met basilicum. Sprenkel er tot slot nog wat olijfolie over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*