Pasta met sardientjes, tomaat, olijven en kappertjes

Pasta met sardientjes, tomaat, olijven en kappertjes

Wie een snelle (of goedkope) pasta met vis op tafel wil zetten, kiest al snel voor tonijn uit blik. Prima natuurlijk, ik vind tonijn uit blik ook lekker. Maar waarom niet eens wat anders kiezen? Bijvoorbeeld makreel, of in dit geval sardientjes. Als half Scheveningse ben ik dol op verse vis, maar ik ben ook echt een fan van koken met vis uit blik. Ik schreef er al eens een blog over met een test van de visconserven van Deli Manger. Die zijn toch even wat delicater dan wat je in de supermarkt tegenkomt.

Pasta met sardientjes

Nu heb ik dus een heerlijke en snelle pasta met sardientjes (Nuri), tomaat, olijven en kappertjes gemaakt, en dan niet met veel saus maar enkel olie, boter en wat citroensap. Voel je overigens vrij om wel gewoon visconserven in de supermarkt te kopen, maar mocht je wat meer kunnen besteden dan is dit zeker een aanrader! Deze pasta is trouwens ook heel lekker om koud als salade te eten. Lekker als lunch de volgende dag als je nog wat over hebt!

Ingrediënten

  • 400 gr gedroogde pasta naar wens
  • 2 blikjes sardientjes
  • 2 tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 3 grote teentjes knoflook
  • 2 el kappertjes
  • Stuk of 12 zwarte olijven zonder pit
  • Paar blaadjes basilicum
  • 2 el citroensap
  • 2 el milde olijfolie
  • 50 gr roomboter
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, hapjespan

Aan de slag!

  1. Snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes. Snijd de knoflook en olijven in dunne plakjes. Leg de basilicumblaadjes op elkaar, rol ze op en snijd in smalle reepjes.
  2. Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit ondertussen in een hapjespan op matig vuur de olie met de helft van de boter. Voeg de tomaten toe en fruit tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe bak heel kort mee tot het net gaat verkleuren.
  4. Voeg de sardientjes met de olie uit de blikjes, het citroensap, de kappertjes en olijven toe en warm al omscheppend door. Zorg hierbij dat de sardientjes een beetje uit elkaar vallen. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de pasta af en doe samen met de rest van de boter bij de sardientjes. Schep het geheel goed om.
  6. Verdeel de pasta over (voorverwarmde) borden en garneer met de basilicumreepjes.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*