Pasta met verse worst in pittige tomatensaus

Pasta met verse worst in pittige tomatensaus

Altijd heb ik pasta in de voorraadkast maar nu was het op. En ik had het al op mijn wekelijkse maaltijdplanning staan want ik eet gewoon graag één keer per week pasta. Normaal gesproken geen probleem om even een zak te halen, maar nu ten tijde van het Corona virus is het een ander verhaal. Door al dat gehamster is er amper nog pasta te koop. Ik hamster niet maar omdat ik me ook niet zo lekker voelde, wilde ik wel begin van de week voor de hele week mijn boodschappen doen (normaal ga ik elke dag) zodat ik de rest van de week binnen kon blijven. Hoewel mijn supermarkt echt goed gevuld was, was het vak met pasta, je raadt het al, vrijwel leeg. Maar gelukkig lag er nog wat pasta van Grand Italia want dat merk is voor veel mensen te duur. En gelukkig waren er ook volop blikken tomatenblokjes voor de tomatensaus. Dus kon ik toch de pasta die ik in gedachten had maken: penne met verse worst in pittige tomatensaus.

Verse worst

Als je het kunt vinden, neem dan verse Italiaanse worstjes. Die met venkelzaad erin zijn heel erg lekker. Misschien heb je een goede slager in de buurt die het verkoopt of misschien wel een Italiaanse delicatessenwinkel. Maar elke andere verse worst kan ook gewoon. Ik wilde nu niet na de supermarkt ook nog naar de slager en al helemaal niet naar de Italiaanse winkel in de stad. Dus heb ik nu ook gewoon voor worst uit de supermarkt gekozen. Beierse braadworst in dit geval, die zijn ook goed gekruid. Ben je een echt fanatieke keukenprinses of -prins wie niets te gek is, maak dan eens zelf verse worst!

Ingrediënten

  • 300 gr grove pasta, zoals penne of fusilli
  • 2 gekruide verse worstjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 2 tl chilivlokken (meer mag ook als je van pittig houdt)
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 el milde olijfolie
  • Stukje Pecorino
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: grillpan, hapjespan, kookpan, rasp

Aan de slag!

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in piepkleine blokjes. Een mengsel van ui, wortel en bleekselderij heet in Italië soffritto.
  2. Verhit een grillpan en bestrijk met wat olie. Grill de worstjes rondom bruin in 10 tot 12 minuten.
  3. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en roerbak de soffritto met de knoflook op matig vuur ca. 5 minuten.
  4. Schep paprikapoeder, Italiaanse kruiden en chilivlokken erdoor en bak nog even mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten op matig vuur sudderen. Schenk tijdens het inkoken geleidelijk de bouillon erbij.
  6. Snijd de worstjes schuin in plakjes van 1 cm en voeg toe aan de saus. Verlaag het vuur en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  7. Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  8. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  9. Schep de pasta met een schuimspaan uit het water in de tomatensaus en meng goed door.
  10. Verdeel de pasta over voorverwarmde borden en rasp er wat Pecorino over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*