Pasta met vier soorten kaas

Pasta met vier soorten kaas

My oh my… Het is zo vreselijk lekker! Maar als ik dit eet, zie ik het als het ware naar mijn heupen en buik vliegen 😉 Daarom maak ik het echt maar heel sporadisch. Maar als ik het eet, is ook echt weer een klein feestje! Wat betreft de kazen varieer ik nog wel eens, het hangt er ook een beetje vanaf of ik nog kaassoorten in huis heb. Het is namelijk een fijn recept om restjes kaas op te maken. En als ik niets meer in huis heb, dan koop ik waar ik op dat moment zin in heb. Deze keer niet, maar soms gaat er ook gorgonzola bij. In ieder geval wel altijd Parmezaan als topping, want een stukje Parmezaan heb ik standaard altijd in huis!

Ingrediënten

 • 400 gr pasta naar keuze
 • 100 gr oude kaas, geraspt
 • 100 gr ricotta
 • 100 gr mozzarella, in stukjes
 • Stukje Parmezaanse kaas, geraspt
 • 250 ml kookroom
 • Indien nodig: extra room of melk
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • Hulpmiddelen: 2 pannen, vergiet, sudderplaatje, garde

Aan de slag!

 1. Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 2. Giet af in een vergiet en spoel eventueel af met koud water om de garing te stoppen.
 3. Verwarm in een pan met dikke bodem op laag vuur, het liefst op een sudderplaatje, de room maar laat het niet koken.
 4. Smelt de kazen, behalve de Parmezaan, beetje voor beetje al roerend met een garde in de room. Wanneer het mengsel te dik is (als het meer lijkt op kaasfondue), maak het dan wat dunner met extra room of melk.
 5. Breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout. Wel eerst proeven voor je zout toevoegt!
 6. Voeg de pasta aan de saus toe en warm nog even al roerend door.
 7. Serveer de pasta met de Parmezaanse kaas en maal er eventueel nog wat peper over.

Variatietip: voeg samen met de pasta eventueel nog wat in reepjes gesneden Parmaham of andere (rauwe) hamsoort aan de saus toe.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*