Pasta met zalm, garnaaltjes en groene asperges

Pasta met zalm, garnaaltjes en groene asperges

Deze heerlijke pasta is simpel, maar toch goed gevuld en staat ook nog eens in een half uurtje op tafel! Ik gebruik altijd groene aspergetips in plaats van hele asperges, omdat deze mooi dun zijn zodat je ze snel beetgaar kunt roosteren of bakken. Aspergetips zijn sowieso te koop bij de AH, maar vast ook wel bij andere, grotere supermarkten of bij de groenteboer. Je kunt dit uiteraard ook maken met witte asperges, het is immers nu de tijd van het jaar ervoor, maar dan moet je er wel meer tijd voor uittrekken omdat witte asperges eerst gekookt moeten worden. Wat betreft de zalm heb ik deze keer een verse zalmfilet gebruikt, maar ik doe het ook wel eens met in reepjes gesneden gerookte zalm. 200 gram is dan voldoende.

Ingrediënten

  • 240 gr ongekookte tagliatelle
  • 250 gr verse zalmfilet, in blokjes
  • 150 gr roze, gekookte garnaaltjes
  • 200 gr groene aspergetips
  • 200 gr ricotta
  • 4 el kookroom
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 2 el dille, fijngehakt + wat kleine takjes
  • 1 el milde olijfolie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Snijd de aspergetips schuin doormidden en schud ze in een schaal om met de lepel olijfolie.
  2. Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit.
  3. Kook de pasta in gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water om de garing te stoppen. Laar goed uitlekken.
  4. Verhit een grillpan en rooster de asperges in enkele minuten beetgaar.
  5. Verwarm ondertussen in een hapjespan op middelhoog vuur de kookroom en roer de ricotta en citroenrasp erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en naar smaak met wat citroensap.
  6. Voeg de asperges, zalm, garnaaltjes en pasta toe en warm voorzichtig roerend (zodat de zalm niet uit elkaar valt) ca. 3 minuten door.
  7. Roer als laatste de fijngehakte dille erdoor.
  8. Verdeel de pasta over borden en garneer met wat losse takjes dille.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*