Pasta met zongedroogde tomaatjes en groenten

Pasta met zongedroogde tomaatjes en groenten

Voor pasta kun je met echt wakker maken. Het staat dan ook minstens één keer per week op het menu in huize Kitchenista. Vandaag heb ik weer eens een vegetarische variant met zongedroogde tomaatjes en gemengde groenten. En als je vegan eet, dan hoef je de kaas alleen te vervangen door een vegan versie, bijvoorbeeld van Violife. Deze pasta gaat overigens nog wel even in de oven zodat de kaas er lekker doorheen smelt.

Groenten in de pasta

Wat betreft de groenten in de pasta kies je wat je zelf lekker vindt. Misschien heb je nog wat restjes in huis, of heb je een favoriete mix roerbakgroenten. Ikzelf gebruikte grove soepgroenten want in de meeste roerbakmixen zit altijd paprika en dat vind ik echt goor. En ja, ik weet het, velen vinden dat raar maar je moet het zien als dat velen ook geen koriander lusten. Als je het al ziet, dan wil je je eten niet meer en als je het al eet dan proef je alleen nog maar dat 😉

Ingrediënten

  • 400 gr grove pasta naar keuze
  • ½ pot zongedroogde tomaatjes
  • 350-400 gr gemengde groenten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bakje peterselie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 200 gr geraspte kaas
  • 4 el olie van de tomaatjes
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: hapjespan, ruime kookpan, ovenschaal

Aan de slag!

  1. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken op keukenpapier. Snipper de ui en knoflook en hak peterselieblaadjes fijn. Snijd de tomaatjes in stukjes. Als je restgroenten uit je koelkast gebruikt, dan ook fijnsnijden.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en de groenten tot ze beetgaar zijn. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Doe de tomatenblokjes, oregano en zongedroogde tomaatjes erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Kook ondertussen in gezouten water de pasta beetgaar en verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Giet de pasta af en meng de saus, de helft van de kaas en de helft van de peterselie erdoor. Doe het geheel over in een ovenschaal en verdeel de rest van de kaas erover. Zet de schaal ca. 25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en bubbelt.
  5. Garneer voor serveren met de rest van de peterselie.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*