Pasta ovenschotel met kipgehaktballetjes en spinaziepesto

Pasta ovenschotel met kipgehaktballetjes en spinaziepesto

Na het vreetfestijn tijdens de kerst en oudjaarsavond met een tafel vol borrelhapjes voor de deur, vandaag lekker makkelijk een pasta ovenschotel met kipgehaktballetjes en spinaziepesto. Overigens heb je er wel een beetje werk aan maar desalniettemin is het klaar in 45 minuten!

Spinaziepesto

Ik ben dol op klassieke pesto met basilicum en maak dat ook regelmatig op voorraad. Maar omdat in deze ovenschotel alleen paprika gaat, wilde ik toch nog wat meer groenten toevoegen. Dus besloot ik spinaziepesto te maken voor nog meer vitamientjes. Heel simpel met diepvriesspinazie omdat ik dat nog in de vriezer had. Maar het kan natuurlijk ook met verse spinazie. Overigens heb ik wel ook nog basilicum aan de pesto toegevoegd. En in plaats van pijnboompitjes heb ik cashewnoten gebruikt omdat ik die ook nog in huis had. Is ook een goedkopere optie voor pesto want pijnboompitjes zijn schreeuwend duur.

Ingrediënten

  • 400 gr grove pasta
  • 400 gr kipgehakt
  • 2 puntpaprika’s
  • Sap van een halve citroen
  • 3 à 4 bosuitjes
  • 300 gr diepvries spinazie (geen à la crème!)
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr cashewnoten
  • 60 gr Pecorino of Parmezaan
  • 30 gr basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: zeef, kookpan, vergiet, kom, koekenpan, keukenmachine, ovenschaal

Aan de slag!

  1. Laat de spinazie ruimt van tevoren ontdooien en uitlekken in een zeef. Verwarm de oven voor op 220 graden of 200 hete lucht.
  2. Kook de pasta in gezouten water beetgaar, giet af in een vergiet, spoel met koud water en laat uitlekken.
  3. Meng ondertussen in een kom het gehakt met het ei, paneermeel en zout en peper en draai er gehaktballetjes van. Snijd de bosuitjes fijn en de puntpaprika’s in reepjes. Rasp de Pecorino of Parmezaan en hak de knoflook grof.
  4. Verhit een lepel olie in een koekenpan en bak de kipgehaktballetjes tot ze beginnen te bruinen. Voeg de paprika en citroensap toe en bak mee tot de balletjes bruin zijn en de paprika bruine randjes krijgt.
  5. Knijp ondertussen zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en maak hiervan in een keukenmachine een pesto met de knoflook, kaas, bosui, cashewnoten, bijna alle basilicum (houd wat achter ter garnering) en 1 eetlepel olie. Voeg al draaiend beetje bij beetje de bouillon toe tot de spinaziepesto de consistentie van een saus heeft. Breng op smaak met peper.
  6. Meng in een ovenschaal de pasta met de kipgehaktballetjes, paprika en pesto en verkruimel de mozzarella erover. Zet de ovenschotel ca. 15 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Garneer voor serveren met de overgebleven basilicum.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*