Pastasalade met tonijnmayonaise en maïs en meer

Pastasalade met tonijnmayonaise en maïs en meer

De tweede keer deze week dat ik kook met vis uit blik, waar ik een enorme fan van ben. Ik schreef er ook al eens een speciale blog over. Eerder deze week was het spaghetti met haring in tomatensaus, vandaag een pastasalade met tonijnmayonaise, maïs, zongedroogde tomaatjes, basilicum en rode ui. Zo zie je maar wat je kunt doen met wat je in huis hebt want ik heb gewoon een en ander bij elkaar gescharreld uit de voorraad en de koelkast. Overigens ook een prima salade om nu, in de zomer, bij een barbecue te serveren!

Tonijn in de pastasalade

Een tijdje terug kocht ik een flinke voorraad tonijn in blik. Tonijn van Fish Tales, wat het MSC keurmerk draagt en ook écht duurzaam met hengel en lijn is gevangen in plaats van netten zodat er geen bijvangst is. Toen ik dus weer wat wilde bestellen zag ik dat ze tonijnboxen tegen gereduceerde prijs hadden met blikjes die de THT-datum naderen. Dus nog duurzamer om geen mooi voedsel te verspillen! Ik besloot voor die box van 36 blikjes (3 soorten) te gaan en daarmee te koken. Op dit moment hebben ze die boxen niet meer maar ik denk dat ze wel weer terugkomen (overigens was die box aangevuld met blikjes de bij lange na nog niet de THT hebben bereikt). Ik had nog wat blikjes die nu net voorbij de THT-datum zijn maar dat wil niet zeggen dat het dan niet goed meer is. THT is namelijk een richtlijn en als het is ingeblikt is, blijft het vaak nog wel wat langer goed. Vertrouw op je neus en ogen en proef gerust als het er nog goed uitziet en niet vreemd ruikt. Die van mij waren nog prima en heb ik nu dus gebruikt om tonijnmayonaise van te maken voor in de pastasalade.

Ingrediënten

  • 250 gr grove pasta
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 rode ui
  • Blikje maïs
  • ½ potje zongedroogde tomaatjes
  • Handje verse basilicum
  • 120 gr mayonaise
  • 120 gr yoghurt
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 4 tl appelazijn
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, vergiet, zeef, kom

Aan de slag!

  1. Kook de pasta in gezouten water beetgaar, giet af en spoel met koud water. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Laat ook de tonijn en maïs, afzonderlijk van elkaar, uitlekken. Snipper de ui fijn en snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. snijd de basilicum in fijne reepjes.
  3. Doe voor de tonijnmayonaise de tonijn in een kom en maak wat fijner met een vork. Roer de mayonaise, yoghurt, mosterdpoeder, azijn en olie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep vervolgens maïs, basilicum, ui, tomaatjes en de pasta erdoor en klaar is je pastasalade!

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*