Pastasalade van restjes

Pastasalade van restjes

De koelkast en voorraadkast moet je regelmatig checken op de houdbaarheidsdatum van producten. Vooral open potjes en verpakkingen zijn doorgaans nog maar beperkt houdbaar. En dan is het goed als je eens kritisch kijkt naar wat je hebt en daarmee creatief aan de slag gaat. Met veel producten kun je een heerlijke pastasalade maken. Ik heb dat dan ook al heel wat keren gedaan, maar de ingrediënten wisselen, afhankelijk van wat ik in huis heb. Vaak ligt dat wel dicht bij elkaar en soms koop ik er nog wat extra ingrediënten bij. Deze versie is zoals ik ‘m vandaag heb gemaakt. Maar laat je niet beperken tot dit recept, laat je fantasie de vrije loop met wat jij in huis hebt!

Ingrediënten

  • 250 gr grove pasta, zoals, penne, fusilli etc.
  • 50 gr rucola
  • 100 gr salami, aan één stuk
  • 100 gr feta
  • 3 bosuitjes
  • 3 el pijnboompitjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt
  • 3 el kappertjes, uitgelekt
  • Handje zwarte olijven
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el knoflookolie
  • 2 el olie van de tomaatjes
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kookpan, vergiet, koekenpan, saladeschaal

Aan de slag!

  1. Kook de pasta in ruim gezouten water beetgaar. Gebruik echt flink wat zout om de pasta smaak te geven. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat goed uitlekken en afkoelen.
  2. Rooster de pijnboompitjes op matig vuur in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen.
  3. Snijd de salami en feta in heel kleine blokjes, de bosuitjes en olijven in dunne ringetjes en de zongedroogde tomaatjes in smalle reepjes. Haal de steeltjes van de blaadjes rucola en scheur de grote blaadjes wat kleiner.
  4. Meng de pasta in een grote schaal met de rest van de ingrediënten behalve de Parmezaan en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Als je voldoende zout voor het koken van de pasta hebt gebruikt, is extra zout niet nodig. Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*