Pastataart met spinazie en gehakt vulling

Pastataart met spinazie en gehakt vulling

Een pastagerecht maken kan altijd heel makkelijk en snel. Maar als je meer tijd hebt, dan is deze pastataart met een vulling van spinazie en gehakt weer eens wat anders! Je maakt dit niet als een frittata met eieren maar gebruikt de pasta als een soort nest die je eerst even voorbakt. Daarna gaat de vulling erin en bak je de pastataart af.

Pastataart

Voor deze pastataart heb ik als pasta capellini gebruikt, een soort spaghetti maar dan heel dun. In het Engels wordt het ook wel angel hair pasta genoemd. Deze pastasoort kom je zeker niet in elke supermarkt tegen maar het kan ook met spaghetti of linguine. Gebruik hiervoor in ieder geval geen grove pastasoorten zoals penne want dan zal het minder snel aan elkaar hechten. Zelfs tagliatelle en fettuccine zijn hiervoor al te grof. Met grove pasta heb je meer eieren nodig en dan wordt het eerder een frittata dan dat je van de pasta een ‘bodem’ maakt.

De grote groene peper die ik bedoel in dit recept is een Turkse lichtgroene peper. Deze zijn niet heel scherp. Je vindt ze in Turkse/Islamitische supermarkten. Je kant het weglaten of vervangen door chilivlokken of poeder, een kleine rode peper of eventueel jalapeños uit een potje.

Ingrediënten

  • Voor de pastataart bodem:
  • 250 gr capellini
  • 2 grote eieren
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • Boter
  • Versgemalen peper
  • Voor de vulling:
  • 500 gr rundergehakt
  • 300 gr diepvries gehakte spinazie (ontdooid)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote groene peper (zie boven)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 420 gr (3 grote blikjes à 140 gr) tomatenpuree
  • 200 gr roomkaas
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • 1 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: vergiet/zeef, kookpan, (ronde) bakvorm van 20-22 cm,

Aan de slag!

  1. Laat de spinazie ontdooien in een vergiet of zeef. Knijp met je hand of druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht eruit en laat verder uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een ruime pan water met een theelepel zout aan de kook. Kook de capellini ca. 3 minuten (spaghetti uiteraard wat langer). Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Snipper ondertussen de ui, knoflook en groene peper. Deze laatste naar wens met op zonder zaden en zaadlijsten. Vet een (ronde) bakvorm in met wat boter.
  4. Klop in een kom de eieren los met de Parmezaan en wat versgemalen peper. Schep de capellini erdoor. Stort dit mengsel in de bakvorm en druk tegen de bodem en zijkanten goed aan. Bak 10 minuten in het midden van de oven.
  5. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan met wat zout en fruit de ui, knoflook en groene peper ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak rul en bruin. Doe dan de tomatenpuree, oregano en basilicum erbij en bak 2 à 3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Neem de schaal uit de oven. Schep de roomkaas op de bodem en verdeel gelijkmatig. Verdeel daarover de spinazie en vervolgens de gehaktsaus. Bestrooi het geheel met de mozzarella en bak de pastataart nog 20 tot 30 minuten.

Pastataart met spinazie en gehakt vulling

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*