Pasteitjes gevuld met kaas, uien en tijm

Pasteitjes gevuld met kaas, uien en tijm

Ik had nog wat plakjes hartige taartdeeg in de vriezer, maar net niet meer genoeg voor een hele hartige taart. Dus met een paar andere ingrediënten die ik toch in huis had, heb ik er pasteitjes van gemaakt! Ze zijn gevuld met gebakken uien, bosui, oude kaas, tijm en mosterd. Een heerlijke snack voor bij de borrel of gewoon als hartig tussendoortje. Ik had er nu vijf maar het recept omgezet naar een dubbele hoeveelheid.

Teveel pasteitjes?

Vind je 10 pasteitjes teveel in één keer? Geen probleem want je kan dit recept gemakkelijk halveren. Maar je kunt er ook een aantal die nog niet gebakken zijn gewoon invriezen. Bewaar ze dan met de papiertjes die tussen de velletjes deeg zitten ertussen zodat ze niet aan elkaar vastvriezen. Je kan de pasteitjes ontdooien voor het bakken maar het hoeft niet. Ze moeten dan alleen langer in de oven. Overigens hoor je vaak dat iets wat ontdooid is, niet opnieuw ingevroren mag worden maar dat maakt met dit deeg niet uit. Dat bederft echt niet in die korte tijd dat je ermee bezig bent. Ik laat de velletjes deeg trouwens nooit helemaal ontdooien. Het werkt veel makkelijk als ze nog half bevroren zijn, hierdoor blijven ze veel strakker van vorm. Laat de velletjes deeg gewoon als stapeltje en pak steeds de bovenste. Zodra je merkt dat je het kunt vouwen zonder dat het breekt, is het goed om mee verder te gaan.

Ingrediënten

 • 10 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
 • 150 gr geraspte oude kaas
 • 2 uien
 • 4 bosuitjes
 • 1 el grove mosterd
 • 4 takjes tijm
 • 1 el neutrale olie
 • 1 ei
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: koekenpan, kom, bakpapier, kommetje, kwastje, ronde steker van 10 cm

Aan de slag!

 1. Snijd de uien in dunne halve ringen en de bosuitjes in ringetjes. Ris de tijm van de takjes.
 2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gewone uien met de tijm op matig vuur 8 tot 10 minuten tot de uien licht beginnen te karamelliseren. Schep in een kom en laat afkoelen. Zodra de uien goed zijn afgekoeld, de kaas, bosui en mosterd erdoor scheppen.
 3. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los in een kommetje.
 4. Steek uit de plakjes deeg rondjes van 10 cm doorsnee. Schep op elk rondje een lepel van het kaas-uienmengsel en bestrijk de randen met ei. Vouw de rondjes dicht en maak de naden al plooiend dicht. Of druk aan met een klein vorkje.
 5. Leg de pasteitjes op de bakplaat en bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen voor je ze serveert.
 6. Bevroren pasteitjes kun je zo uit de vriezer in 40 tot 45 minuten bakken.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*