Pasteitjes met spaghetti en gehaktballetjes

Pasteitjes met spaghetti en gehaktballetjes

Wat doe je als je spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus over hebt? Met een gezin of wanneer je met twee flinke eters bent, hou je waarschijnlijk niets over. Maar als je net als ik alleen bent wel. Ook al halveer ik het recept, dan nog heb ik teveel. Daarom maak ik altijd het volle recept en vries de rest gewoon in porties in. Echter nu was mijn vriezer al zo vol en twee dagen dezelfde pasta eten vind ik wel oké maar niet nog een dag. Vaak maak ik van overgebleven spaghetti een frittata maar nu besloot ik er een keer iets ‘geks’ mee te doen: pasteitjes van bladerdeeg gevuld met spaghetti en gehaktballetjes als snack!

De pasteitjes maken

Omdat ik met een restje heb gewerkt, is een vast omlijnd recept lastig te bepalen. De hoeveelheid gehaktballetjes die over zijn gebleven bepaalt hoeveel pasteitjes je kunt maken. Ik heb dit dan ook echt gemaakt met wat ik nog in de pan had (ik had er acht). Omdat de gehaktballetjes niet zo groot zijn, koos ik voor grote vellen koelvers bladerdeeg van Tante Fanny in plaats van een doosje met vierkante plakjes uit de diepvries. Ik dacht namelijk dat die te groot zouden zijn voor één gehaktballetje maar weer te klein om in tweeën of vieren te delen. Maar achteraf had ik toch liever diepvries gehad want zoveel scheelde het niet in de uiteindelijke maat. Ik vind het een ramp om met zacht bladerdeeg te werken, ik werk liever met nog bevroren deeg want dat kan je veel strakker verwerken en bijsnijden. Tijdens het verwerken wordt het al snel iets zachter. Het scheurt dan niet maar is wel nog lekker stevig.

Ingrediënten

  • Restje spaghetti met gehaktballetjes
  • 2 velletjes diepvries bladerdeeg per pasteitje
  • 1 ei
  • Geraspte kaas
  • Materialen: bakpapier, kommetje

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Klop het ei met een scheutje koud water los in een kommetje.
  3. Leg velletjes bladerdeeg op een bakplaat met bladerdeeg. Verdeel daarover ‘nestjes’ spaghetti en verdeel gehaktballetjes erover. Bestrijk randen met een beetje ei en bestrooi met wat geraspte kaas. Leg op elk nestje een tweede velletje deeg en snijd eventueel nog wat bij. Druk met een vorkje de randjes goed dicht.
  4. Bestrijk de pasteitjes met ei en bak ze in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*