Penne ai quattro formaggi (met 4 kazen)

Penne ai quattro formaggi (met 4 kazen)

Ik heb al eens eerder een recept voor pasta met vier soorten kaas gepost, maar dat recept was gebaseerd op restjes kaas die ik nog had. Het typische Italiaanse recept kan trouwens ook verschillen in kaassoorten, maar bevat in ieder geval altijd gorgonzola en Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 400 gr ongekookte penne
  • 80 gr zachte taleggio, in heel kleine stukjes
  • 100 gr gorgonzola, in heel kleine stukjes
  • 80 gr gruyère, geraspt
  • 80 gr Parmezaanse kaas, geraspt + extra ter garnering
  • 200 ml (kook)room of volle melk
  • Zout en witte peper
  • Materialen: ruime kookpan, vergiet,

Aan de slag!

  1. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af in een vergiet – maar bewaar wel wat van het kookwater – en spoel af met koud water.
  2. Terwijl je de pasta kookt, verwarm je op laag vuur, bij voorkeur op een vlamverdeler of sudderplaatje, de room of melk in een hapjespan. Laat daarin al roerend met een garde de Parmezaanse kaas smelten, vervolgens de gruyère, dan de taleggio en als laatste de gorgonzola. Blijf roeren tot je een mooie, gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg nu de pasta toe aan de saus en meng het geheel goed door. Is het nog te dik, voeg dan een scheutje kookvocht van de pasta toe. Laat nog eventjes al roerend doorwarmen.
  4. Serveer de pasta met extra geraspte Parmezaanse kaas.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*