Philly cheesesteak omelet (Keto)

Philly cheesesteak omelet (Keto)

Mijn lief had nog nooit een Philly cheesesteak sandwich gegeten dus wilde ik hem daar eens kennis mee laten maken. Alleen eet hij geen brood vanwege zijn koolhydraatarme Keto dieet dus heb ik een variatie erop gemaakt met een omelet in plaats van brood. Gewoon als eenvoudige zondagse maaltijd. Voor hem met paprika, voor mezelf zonder omdat ik het smerig vind.

Philly cheesesteak

Een Philly cheesesteak sandwich is een populair fastfood broodje uit de stad Philadelphia in de VS. Het is heel simpel een broodje met fijngesneden gegrilde of gebakken biefstuk en gesmolten kaas. Vaak wordt nog gebakken ui toegevoegd en er zijn varianten met gebakken groene paprika of champignons. Het broodje zelf is niet zo hard als een pistoletje maar ook niet zo zacht als een puntje. Vergelijkbaar met wat wij hier kennen als Surinaamse broodjes.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 gr biefstuk
  • 1 ui
  • 1 paprika, kleur naar wens
  • 75 gr provolone piccante of cheddar
  • Neutrale olie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: rasp, kom, koekenpan

Aan de slag!

  1. Snijd de biefstuk tegen de draad in in dunne plakjes, snijd de ui in dunne halve ringen en de paprika in dunne reepjes. Rasp provolone of cheddar grof.
  2. Klop de eieren met wat zout en peper los in een kom.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak op matig vuur van de helft van het eimengsel een omelet tot de bovenkant net gestold is. Laat op een bord glijden en herhaal voor nog een omelet.
  4. Verhit weer wat olie in de pan en roerbak de ui en paprika tot beiden zacht zijn, Schep uit de pan.
  5. Verhit nogmaals wat olie in de pan en roerbak de biefstuk kort. Voeg ui en paprika toe en roerbak nog even mee. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Vul elke omelet met biefstuk mengsel en kaas en rol op of klap ze dubbel. Leg ze terug in de pan op laag vuur en doe het deksel erop tot de kaas gesmolten is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*