
Pistoletje ei en spek deluxe
Samen met het pistoletje carpaccio deluxe, was dit pistoletje met ei en spek mijn uitgebreide zondagslunch! Ik hou ervan om broodjes extra aan te kleden met meerdere ingrediënten. Doordeweeks heb ik daar geen tijd voor, dan sla ik de lunch zelfs vaak over. Maar in het weekend probeer ik zo vaak mogelijk mijn best te doen om goed gevulde broodjes te maken! Voor dit broodje heb ik roerei gemaakt en ik hou ervan als dat nog heel smeuïg en een beetje ‘lopend’ is (wat goed te zien is op de foto). Maar je kunt roereieren natuurlijk ook langer doorbakken als je niet van dat smeuïge houdt. En als je helemaal niet van roerei houdt, kook dan de eieren halfhard of hard en snijd ze in plakjes.
Ingrediënten
- 4 pistoletjes
- 6 eieren
- Scheutje room
- 1 el boter + extra
- 12 plakjes langwerpige ontbijtspek
- Pepersaus
- ½ rode ui
- 4 cornichons (kleine zure augurkjes)
- Handje (gemengde) sla naar keuze
- Versgemalen zeezout en zwarte peper
- Materialen: koekenpan, garde
Aan de slag!
- Snijd de ui in heel dunne halve ringen en de cornichons in dunne plakjes.
- Halveer de pistoletjes in de lengte en bestrijk alle helften met pepersaus.
- Verhit een klein klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin plakjes spek knapperig. Bak ze niet allemaal tegelijk maar in porties zodat ze vrij van elkaar in de pan liggen. In mijn pan gaan er 4 tegelijk. Laat ze afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
- Smelt een eetlepel boter in de koekenpan op laag vuur en breek de eieren erin. Voeg een scheut room toe en laat de eieren al roerend met een garde stollen. Naar wens laat je ze aan de zachte kant of bak je ze iets door. Breng op smaak met zout en peper.
- Beleg de onderste helften van de broodjes met wat sla, 3 plakjes spek, roerei, ui en augurk en leg de bovenste helften erop.