Pistoletje zuurkool, bockworst, spek en kaas

Pistoletje zuurkool, bockworst, spek en kaas

Ik ben dit recept eens tegengekomen in een supermarkttijdschrift, ik heb alleen geen idee meer welke. De worstjes werden als vleesonderdeel voor een complete maaltijd beschreven, maar ik vind dit vooral lekker met zuurkool (met venkelzaadjes en verse dille) op een broodje. En in het recept werden Frankfurters (lange knakworsten) genoemd en die heb ik weer vervangen voor bockworsten omdat die dikker zijn. Qua kaas kun je heel veel kanten op, zo lang de kaas maar wel een zachtere soort is die goed smelt of zacht wordt. Ik gebruik meestal boeren belegen, maar gisteren heb ik het voor de verandering eens met halloumi gemaakt. Een ideale kaas voor grillen en bakken. Hij wordt wel zacht, maar gaat niet ‘lopen’ en is bovendien lekker ziltig. Het is een heerlijk lunchbroodje, maar ik eet het ook gewoon als avondmaaltijd wanneer ik zin heb in iets makkelijks. Dan neem ik er echter wel twee 😉

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes
  • 4 bockworsten
  • 200 gr belegen kaas, in repen
  • 8 langwerpige plakjes ontbijtspek
  • 2 augurken, in dunne plakjes
  • 100 gr zuurkool, uitgelekt
  • Mosterd of mosterdsaus
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: braadslede

Aan de slag!

  1. Als je afbakbroodjes gebruikt, bak deze dan eerst volgens aanwijzingen op de verpakking. Heb je verse pistoletjes, dan kun je deze tegelijk met de worstjes in de oven doen om ze warm te maken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd de worsten in de lengte open, maar niet helemaal door. Vul ze met reepjes kaas en omwikkel elke worst met 2 plakjes ontbijtspek. Leg ze in een braadslede en bak ze in het midden van de oven tot het spek licht knapperig en de kaas gesmolten is. Zet de oven bij voorkeur op een combinatie van hete lucht en de grill.
  4. Snijd de broodjes in de lengte van bovenaf open, maar niet helemaal door. Verdeel over elk broodje wat zuurkool en maal daar wat peper over. Verdeel ook wat plakjes augurk over de broodjes en leg in elk broodje een worst.
  5. Serveer met mosterd of mosterdsaus.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*