Pistoletjes met Provolone en Parmaham

Pistoletjes met Provolone en Parmaham

Heerlijk weer eens een zaterdags ‘broodje van de week’. Eigenlijk kan ik het niet meer zo noemen omdat ik het niet meer wekelijks maak omdat mijn lief altijd bij mij is op zaterdag en hij geen brood mag binnen zijn Keto dieet. Maar nu wilde ik toch echt weer eens een lekker broodje en moest hij maar een keer zondigen. Waar hij overigens geen moeite mee had 😉 Omdat ik pas geleden een stukje provolone piccante had gekocht, wilde ik daar iets mee doen. Een aangezien dit een Italiaanse kaas is, moest het broodje ook in Italiaanse sferen zijn. Vandaar ook nog Parmaham, maar ook pesto, zongedroogde tomaatjes en kappertjes op de pistoletjes.

Provolone

Provolone is een van koemelk gemaakte ‘gebroeide kneedkaas’ uit Italië die half hard tot hard kan zijn. Door het kneden en bewerken van de wrongel zijn soms de laagjes in de structuur van de kaas waar te nemen. Met broeien bedoelt men het toevoegen van heet water in het begin van het kneedproces. Er bestaan twee varianten: dolce en piccante. Provolone dolce is de milde variant en wordt jong gegeten. De rijpingstijd is 2 à 3 maanden. Provolone piccante heeft een langer rijpingsproces van minimaal 3 tot 24 maanden en is kruidiger en pittiger. Helaas vind je deze kaas niet in de supermarkt maar wel bij de betere kaaswinkel of online. En natuurlijk kun je ook gewoon een andere, wat gerijptere kaas gebruiken.

Ingrediënten

  • 4 pistoletjes
  • 8 plakken Parmaham
  • 4 plakken Provolone piccante
  • 8 zongedroogde tomaatjes, uitgelekt
  • 2 el kappertjes
  • 2 el pesto (recept)

Aan de slag!

  1. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
  2. Halveer de pistoletjes en bestrijk de snijkanten met pesto. Beleg ze met Provolone, Parmaham, zongedroogde tomaatjes en kappertjes en druk de bovenste helften erop.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*