Pitabroodjes

Pitabroodjes

Een pitabroodje hoort echt bij shoarma, of bijvoorbeeld falafel, maar je kunt er natuurlijk ook allerlei andere heerlijke vullingen voor bedenken. En ja, pitabroodjes koop je voor een habbekrats in de supermarkt. Maar voor zoals heel veel geldt: vers is altijd lekkerder en je weet tenminste wat je eet! Dus als jij het leuk vindt om zelf brood en broodvarianten te bakken, doe het gewoon eens! Voordeel is ook dat je de broodjes eventueel wat groter kunt maken (6 i.p.v. 8) zodat je zo nog ruimer kunt vullen.

Ingredi├źnten

 • 580 gr bloem + extra
 • 7 gr (zakje) droge gist
 • 350 gr lauw water
 • 1 el olijfolie
 • ┬Ż tl zout
 • Materialen: kommetje, kom, theedoek of vershoudfolie, deegroller, bakpapier

Aan de slag!

 1. Roer in een kommetje de gist met 2 eetlepels van het lauwe water en laat staan tot het belletjes gaat vormen.
 2. Doe de bloem in een kom, maak een kuil in het midden en strooi het zout langs de rand. Doe de olijfolie, het gistmengsel en de rest van het water in de kuil en meng vanuit het midden tot een samenhangend geheel.
 3. Bestuif een schoon werkvlak met wat bloem, stort het deeg erop en kneed het deeg ca. 10 minuten tot het glad en elastisch is. Doe het deeg terug in de kom, dek af met een schone, vochtige theedoek of vershoudfolie en laat ca. 45 minuten of totdat het volume verdubbeld is op een warme plek rijzen.
 4. Verwarm de oven voor op 220 graden met de bakplaat erin.
 5. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en maak er balletjes van. Leg ze op een met bloem bestoven werkvlak, dek af en laat 10 minuten rijzen.
 6. Bestuif de balletjes met wat bloem en rol ze met een deegroller goed plat uit.
 7. Neem de bakplaat uit de oven, leg er een vel bakpapier op en leg de broodjes op de bakplaat. Bak ze gaar in 10 minuten en laat ze afkoelen op een rooster.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*