Pita’s met gekruide kipreepjes en salade

Pita’s met gekruide kipreepjes en salade

Het is vrijdag en dat betekent voor mij meestal comfort food! En bovendien hoefde ik vandaag geen rekening te houden met koolhydraten want mijn lief (die het Keto dieet volgt) at vandaag niet mee. Dus maakte ik pita’s met gekruide en gepaneerde kipreepjes en om toch nog wat gezonds erbij te hebben een eenvoudige salade.

Kipreepjes

Kipreepjes kun je gewoon in de supermarkt kopen maar ik heb dat hiervoor niet gedaan omdat ik die reepjes te klein vind. Ze zijn dan meer van shoarma formaat en ik wilde ze voor deze pita’s wat groter vanwege het paneren en garen in de oven. Vandaar dat ik zelf kipdijfilet heb gesneden want met te dunne reepjes gaat paneren niet lekker en het wordt in de oven dan al snel te gaar. Als je wel voorgesneden kip wilt gebruiken, dan kan je het broodkruim eventueel weglaten en alleen de kruiden gebruiken en dan gewoon met een beetje olie bakken in de pan.

Tip: Snijd een pita niet overdwars open maar snijd gewoon een stukje van de bovenkant. Op deze manier maak je een ‘pocket’ wat veel makkelijker te vullen is en minder kliederig eet.

Ingrediënten

  • 4 grote pita’s
  • 4 kipdijfilets
  • 4 boterhammen zonder korstjes
  • 2 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 ei
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Voor de salade:
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • ¼ komkommer
  • Paar bladeren ijsbergsla
  • Voor de vinaigrette:
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl vloeibare honing
  • Materialen: vershoudfolie, vleeshamer, keukenmachine, 2 kommen, bakblik, maatbeker of shaker

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht.
  2. Sla de kipdijfilets iets platter tussen 2 laagjes vershoudfolie en snijd ze in reepjes van ca. 3 cm. Dus niet zo smal als shoarma. Kruid ze met zout en peper.
  3. Maal de boterhammen in een keukenmachine, doe het kruim in een kom en meng de Provençaalse kruiden, paprikapoeder en knoflookpoeder erdoor. Klop het ei in een diep bord los met een scheutje water.
  4. Wentel de kipreepjes door het ei en vervolgens het broodkruimmengsel. Doe ze in een bakblik en bak in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Bevochtig de pita’s en leg ze de laatste 5 minuten ook in de oven.
  5. Maak ondertussen de salade. Snijd hiervoor de ijsbergsla heel fijn. Halveer de komkommer in de lengte en de tomaten in tweeën, schraap van beiden de zaden en het vocht eruit en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui. Meng alles in een kom.
  6. Maak in een maatbeker of shaker de vinaigrette door eerst de mosterd, citroensap en honing te mengen en klop of shake vervolgens de olie erdoor. Naar wens op smaak brengen met zout en peper. Meng de vinaigrette door de salade.
  7. Snijd de pita’s open (zie tip boven) en vul ze met de salade en kipreepjes.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*