Pittig groentesapje

Je hebt wel eens van die periodes dat je gewoon heel erg druk bent en slecht eet. Makkelijke happen, te weinig groenten en fruit of gewoon even snel een boterham. Als ik zo’n week heb, probeer ik toch altijd wat groenvoer binnen te krijgen door een snel sapje te maken. Het kost maar vijf minuten werk en je giet het zo naar binnen. Ook doe ik dit wanneer ik griep heb en daardoor geen zin heb om te eten en door een pijnlijke, rauwe keel eigenlijk alleen maar koud en vloeibaar verdraag.

Maar uiteraard is dit supergezonde sapje altijd goed. Wortelen bevatten caroteen, een natuurlijke bescherming tegen zonnebrand. Bleekselderij is rijk aan vitamine C, knoflook is goed bij hoge bloeddruk en tegen cholesterol, basilicum is rijk aan calcium en peterselie zit vol ijzer. De hoeveelheid is voor 2 grote of 4 kleine glazen. Bovendien kies ik voor dit soort sapjes altijd voor de blender en niet de slowjuicer omdat ik niet alleen het sap, maar ook de voedingsvezels binnen wil krijgen. Als het echt te dik om te drinken is, leng ik het gewoon aan met koud water.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 4 middelgrote wortelen
  • 4 tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • Handje peterselie
  • Handje basilicum
  • Tabasco
  • Zout

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

  1. Snijd de wortelen, tomaten, bleekselderij en knoflook in stukjes.
  2. Pureer dit samen met de basilicum en peterselie in de blender.
  3. Breng op smaak met tabasco en zout.
  4. Al je het sapje te dik vindt, leng het dan aan met wat water.

[/directions]

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *