Pittige kaasdip met 3 soorten kaas en groenten

Pittige kaasdip met 3 soorten kaas en groenten

Ik had pas weer zelf flatbread gebakken voor een recept maar er blijft altijd over. En flatbread is natuurlijk heerlijk om mee te dippen maar ik had niets in de koelkast om in te dippen. Echter genoeg in huis om een lekkere dip te maken dus heb ik het een en ander bij elkaar gescharreld en deze heerlijke, pittige kaasdip met drie soorten kaas en groenten gemaakt! Geen groenten erbij, maar groenten erin. Naast brood, is de dip uiteraard ook heerlijk met rauwkost erbij, of met Bugles!

Pittige kaasdip

Deze kaasdip is niet pittig door het toevoegen van chili maar door de combinatie van radijs, mierikswortel, bleekselderij en bosui in de kaasdip. Dus fris pittig. De drie soorten kaas in deze dip zijn roomkaas, Parmezaanse kaas en cheddar. Puur omdat ik dat in de koelkast had. Andere kaassoorten zijn ook prima als het maar wel kaas is met wat karakter zodat de smaak niet wegvalt ten opzichte van de overige ingrediënten. Ik zou hierin bijvoorbeeld geen mozzarella of jonge Hollandse kaas gebruiken. Roomkaas is al zacht van smaak maar in deze dip geven de Parmezaan en cheddar echt een kaassmaak. Ook lekker is blauwe kaas, echter niet teveel want dan proef je niets meer van de groenten.

Ingrediënten

  • 100 gr roomkaas
  • Stukje Parmezaanse kaas
  • 2 plakjes cheddar smeltkaas
  • 2 el crème fraîche
  • 3 radijsjes
  • ½ stengel bleekselderij
  • ½ bosuitje
  • 2 tl mierikswortel
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Selderijzout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: fijne rasp, kom, schaaltje

Aan de slag!

  1. Rasp de radijsjes boven een kom. Pers de knoflook erbij uit. Hak de bleekselderij en bosui heel fijn en doe ook in de kom. Rasp de Parmezaanse kaas tot je 3 eetlepels hebt en doe ook in de kom.
  2. Schep de roomkaas, crème fraîche en mierikswortel er goed door, verdun met een scheutje olijfolie en breng op smaak met selderijzout en peper.
  3. Scheur de plakjes cheddar in stukjes en doe in een magnetronbestendig schaaltje. Laat op laag vermogen langzaam smelten. Schep de gesmolten cheddar door de kaasdip en doe het geheel over in een gezellig schaaltje.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*