Pizza boterham

Pizza boterham

Snack attack! Tenminste, zo ontstond deze pizza boterham ooit op een late avond bij mij. Ineens onbeschrijflijk veel zin hebben in pizza, maar ook weer niet zo veel trek hebben om nog laat een hele pizza te bestellen. Later werd het gewoon zo nu en dan een heerlijke lunchboterham of makkelijke avondmaaltijd. Ook goed om van brood af te komen wat je anders misschien niet meer wilt eten omdat het te droog is geworden. Weer eens wat anders dan een tosti!

Eigenlijk heb ik er niet echt een vast recept voor, het is maar net wat je in huis hebt. Het recept hieronder is mijn meest recente versie. Als je geen gezeefde tomaat of tomatenpuree in huis hebt, kun je natuurlijk ook ketchup gebruiken. Ik gebruik dat echter nooit (heb het niet eens in huis) omdat er zo veel suiker in zit. De basis is uiteraard wel brood, tomaat en kaas, maar verder kijk je gewoon wat je hebt. Gebruik je fantasie!

Ingrediƫnten

  • 2 (oude) witte boterhammen
  • 30 gr gezeefde tomaat of tomatenpuree
  • 10 gr zwarte olijven, in stukjes
  • 10 gr kappertjes
  • 15 gr (1 plak) achterham, in stukjes
  • 15 gr pittige geraspte kaas
  • 10 gr ui, in dunne halve ringen
  • 5 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • Snufje knoflookpoeder
  • Snufje gedroogde basilicum
  • Snufje gedroogde oregano
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Besmeer het brood met de gezeefde tomaat of tomatenpuree. Bestrooi dit naar smaak met knoflookpoeder, basilicum, oregano, peper en zout.
  3. Verdeel vervolgens de geraspte kaas, olijven, kappertjes, ham en ui erover en strooi dan de Parmezaan erover.
  4. Leg de boterhammen op het ovenrooster en bak ze in het midden van de oven 10 tot 15 minuten.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*