Pizza knoflookbrood met salami en mozzarella

Pizza knoflookbrood met salami en mozzarella

Het is vandaag, 21 juli, Junkfood Dag! (In de VS). Dus vroeg ik me af wat ik dan nou eens zou maken. Weer een pizza, een burger, friet of fried chicken? Allemaal al zo vaak gedaan! Maar nou had ik nog een afbakstokbrood en een pakje gezeefde tomaten in de voorraadkast en knoflook-kruidenboter in de koelkast en daar heb ik salami en mozzarella bij gekocht om een pizza knoflookbrood te maken!

Pizza knoflookbrood aankleden

Omdat ik ongekruide passata (gezeefde tomaten) in huis had, heb ik deze zelf eerst op smaak gebracht met een gefruit sjalotje, knoflook, oregano en basilicum. Als je het quick and dirty wilt doen, neem dan een potje pizza of pastasaus. De knoflook-kruidenboter was ook zelfgemaakt, ik had nog over van het weekend. Maar ook dit kun je natuurlijk gewoon kopen. En uiteraard kun je ook een andere kaas dan mozzarella gebruiken, als het maar kaas is wat lekker smelt. Verder had ik het liefst pepperoni (Amerikaanse pittige salami) gebruikt omdat dat heel kleine plakjes zijn maar helaas is dat bij mij in de buurt nergens te vinden. Dus heb ik gewone salami genomen en daaruit zelf kleinere rondjes gestoken. In reepjes snijden kan ook als je geen klein stekertje hebt. Of je neemt een heel salamiworstje en schaaft hier dunne plakjes van.

Ingrediƫnten

  • 1 (afbak) stokbrood
  • Pizza / pasta tomatensaus (recept)
  • Geraspte mozzarella
  • Bakje knoflook-kruidenboter (recept)
  • 100 gr pepperoni of salami
  • Materialen: bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer het stokbrood in de lengte en bestrijk beide kanten royaal met kruidenboter. Leg in de oven tot de kruidenboter gesmolten is.
  3. Neem uit de oven en bestrijk vervolgens de helften met tomatensaus. Bestrooi royaal met mozzarella en beleg vervolgens met pepperoni of salami. Leg de helften weer terug in de oven tot de kaas gesmolten is en bubbelt.
  4. Snijd het pizza knoflookbrood in stukken en serveer warm.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*