Pizza laagjestaart met salami en mozzarella

Pizza laagjestaart met salami en mozzarella

Ik had zin om weer eens pizza te maken, maar ook een hartige taart. Eigenlijk wilde ik beiden apart op het menu zetten maar ja, nu al vijf weken lopend op krukken is twee keer in een week hartig bakken iets teveel werk. Vooral als ik uit mijn werk kom in de lunchcatering heb ik thuis niet altijd de puf meer om nog uitgebreid te koken zolang ik met die krukken sta. Dus heb ik pizza en hartige taart gewoon gecombineerd en een pizza laagjestaart met salami en mozzarella gemaakt!

Salami en mozzarella in de pizza laagjestaart

Om te beginnen heb ik het mezelf makkelijk gemaakt door niet zelf deeg te maken, maar gewoon met koelvers pizzadeeg te werken. Wat betreft salami wilde ik de grootte hebben van pepperoni maar dat zie je amper in de supermarkten. In plaats daarvan koop ik dan een heel salamiworstje, bijvoorbeeld van Stegeman, en snijd of schaaf die in plakjes. Mozzarella heb ik twee soorten van gebruikt. De iets rijpere geraspte voor de tussenlagen en een bol jonge voor de toplaag. Uiteraard kun je ook een andere kaas gebruiken, als het maar goed smelt.

Ingrediënten

 • 3 rollen koelvers pizzadeeg
 • 300 gr geraspte mozzarella
 • 1 bol mozzarella
 • 1 hele salami van 250 gr
 • Boter of olie
 • Optioneel: blaadjes verse basilicum
 • Voor de saus:
 • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
 • 140 gr (1 grote of 2 kleine blikjes) tomatenpuree
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 1 tl knoflookpoeder
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: koekenpan, bakpapier, springvorm van 20 cm

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Rol 2 rollen pizzadeeg met het bakpapier uit en bak ze om beurten ca. 5 minuten.
 3. Ondertussen de tomatenblokjes met de puree, kruiden en knoflook verwarmen in een koekenpan en even zachtjes laten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur.
 4. De salami op een mandoline in dunne plakjes schaven of heel dun snijden met een scherp mes. Je hebt ca. 12 tot 15 plakjes per laag nodig.
 5. Snijd met behulp van de springvorm aan de binnenkant uit elk voorgebakken stuk pizzadeeg 2 cirkels. Springvorm weer in elkaar zetten en bodem bekleden met bakpapier en de rand invetten met boter of olie.
 6. De derde rol pizzadeeg gebruiken om de rand van de vorm te bekleden, dus niet de bodem. Snijd het deeg van lange kant naar lange kant in 4 gelijke stukken. Zorg dat ongeveer 1,5 cm op de bodem ligt en dat er minstens 1,5 cm over de rand gevouwen is.
 7. Druk een voorgebakken cirkel in de vorm. Verdeel en kwart van de tomatensaus over de bodem, daarover een derde van de geraspte mozzarella en daarop salami verdelen. Herhaal 2 keer. Laatste cirkel erop doen met wederom tomatensaus. Deze laag beleggen met in stukjes gescheurde bol mozzarella en ook weer salami. Vouw de overhangende rand deeg naar binnen.
 8.  Baak de pizza laagjestaart 15 tot 20 minuten tot de korst goudbruin en de mozzarella gesmolten is. Laat 15 minuten rusten voor je de springvorm losmaakt. Garneer de pizza laagjestaart eventueel met basilicum en snijd in punten.

Klik hier voor meer hartige taart of taartjes recepten.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*