Popcorn chicken met strofrietjes en ranchdip

Popcorn chicken met strofrietjes en ranchdip

De laatste tijd zoveel vis gegeten dat het weer eens tijd werd voor mijn andere favoriete proteïne: kip! En natuurlijk moest dat ook weer iets nieuws zijn en bovendien iets wat past bij fastfood vrijdag. Dus werd het popcorn chicken! De strofrietjes en ranchdip zijn niet nieuw maar de frietjes had ik al heel lang niet meer gemaakt en ranchdip of dressing is nou eenmaal ook een favoriet van mij, je ziet dat vaker in mijn recepten terug.

Wil je hier een fastfood avondmaal van maken, dan is het recept met de strofrietjes goed voor twee tot drie personen. Het maken van strofrietjes kost overigens wel extra tijd wat ik niet heb meegenomen in de tijd van dit recept. De popcorn chicken is echter ook leuk om als borrelsnack op tafel te zetten voor meer personen. Strofrietjes kun je eventueel weglaten maar ze zijn evengoed geschikt als borrelsnack want je kunt deze gewoon koud eten als chips.

Popcorn chicken

Popcorn chicken werd in 1992 door KFC gelanceerd in de VS als tijdelijk product. Daarna werd het opnieuw geherintroduceerd in 1998 en 2001 en nogmaals in 2015 onder de naam popcorn nuggets. Sinds 2018 is popcorn chicken in ons land verkrijgbaar. Ik heb overigens geen idee waarmee KFC de kip kruidt, zelf heb ik cajunmix gebruikt omdat ik dat heel lekker vind maar je kunt uiteraard ook je eigen smaakmakers kiezen.

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 1 el cajun kruiden- en specerijenmix (recept)
  • 4 el maïzena
  • Voor het paneren:
  • 2 eiwitten
  • Panko of paneermeel
  • Voor de strofrietjes:
  • 4 middelgrote aardappels
  • Verder nodig:
  • Ranchdip (recept)
  • Ketchup
  • Zonnebloem- of arachideolie
  • Materialen: kom, 2 diepe borden, kleine (braad)pan met dikke bodem (+ kookthermometer) of friteuse

Aan de slag!

  1. Als je ook de strofrietjes wilt, maak deze dan eerst volgens dit recept. Je eet deze afgekoeld als chips.
  2. Maak de ranchip en zet tot gebruik in de koelkast. Hoe langer hij staat, hoe lekkerder hij wordt.
  3. Snijd de kip in gelijke stukjes van ca. 3 cm. Meng de kip in een kom met de cajunmix en laat een kwartiertje (in de koelkast) staan. Meng vervolgens de maïzena erdoor.
  4. Klop ondertussen in een bord de eiwitten een beetje luchtig en doe in een ander bord panko. Wentel de kip door het eiwit en dan door de panko.
  5. Verhit ook alvast de olie tot 180 graden. Als je met een pan werkt, gebruik dan ca. een halve liter olie. Als je geen kookthermometer hebt dan kun je met een houten lepel testen of de olie goed is. Zet de lepel in de olie. Als het rondom de lepel bubbeltjes geeft, dan is de olie goed. Gaat het keihard bruisen rond de lepel, dan is de olie te heet.
  6. Frituur de popcorn chicken in porties en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Serveer met de ranchdip en ketchup en eventueel de strofrietjes.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*