Prei à la crème

Prei à la crème

Kijk naar mijn recepten voor groenten als bijgerecht, en je zult zien dat ik er altijd iets extra’s mee doe omdat ik gewoon niet zo’n groenteliefhebber ben. Ik heb andere smaakmakers nodig om groenten te eten, anders vind ik het saai en heb ik het na drie happen wel gezien. Prei vind ik bijvoorbeeld heerlijk om in allerlei gerechten te verwerken, maar gewoon gekookt leg het niet op mijn bord naast een stukje vlees en aardappels. Echter met room en een beetje witte wijn, kan ik een goede portie op!

Ingrediënten

 • 1 kilo prei
 • 150 ml room
 • 2 el witte wijn
 • Citroensap
 • Snufje nootmuskaat
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • Materialen: vergiet, ruime kookpan

Aan de slag!

 1. Snijd de harde groene delen en de kontjes van de prei eraf en gooi weg. Snijd de rest van de prei in stukjes van ca. 1 cm.
 2. Doe in een vergiet en spoel heel goed af zodat er geen zand meer in zit. Laat goed uitlekken.
 3. Doe de room en de wijn in een pan en breng aan de kook. Voeg de prei toe en kook op laag vuur in ca. 6 tot 8 minuten gaar. Is de prei gaar maar vind je de saus te dun, dan kun je het wat dikker maken met een maïzenapapje. (Een lepel maïzena met een scheutje koud water mengen en dit door het warme gerecht roeren).
 4. Breng het geheel op smaak met nootmuskaat, zout, peper en een paar druppels citroensap.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*