Prei en snijbonen stamppot met kerrie

Prei en snijbonen stamppot met kerrie

Het is inmiddels alweer maart en de meteorologische lente begonnen. Echt koud hebben we het niet gehad deze winter maar voordat het voorjaar echt aanbreekt, toch nog een keer een nieuwe stamppot recept op het menu. Deze keer met prei, snijbonen en kerrie en daarbij een simpel slavinkje. De stamppot zelf is vegetarisch, dus een vleesvervanger erbij volstaat. Eet je vegan, vervang boter en melk dan door plantaardige opties. Bijvoorbeeld Vioblock voor de boter en volle Alpro voor de melk.

Prei en snijbonen

Je vraagt je misschien af waarom ik én prei én snijbonen heb gebruikt voor deze stamppot en het antwoord is heel simpel: gewoon omdat ik daar zin in had, maar ook een beetje uit gemak. Ik heb namelijk een bloedhekel aan snijbonen snijden terwijl ik snijwerk over het algemeen heel fijn en rustgevend vind. Maar snijbonen dus niet (spruiten schoonmaken vind ik trouwens ook vervelend). En omdat voorgesneden snijbonen in mijn vaste supermarkt maar per zakjes van 400 gram te koop zijn, had ik kunnen kiezen voor twee zakjes voor een goede hoeveelheid groenten of je doet er gewoon nog iets anders bij. In dit geval dus prei, wat ik dan weer wel zelf gesneden heb. Echter vind ik alleen aardappels, prei en snijbonen ook weer wat saai smaken, vandaar dat ik kerrie heb toegevoegd.

Ingrediënten

 • 1 kilo kruimige aardappels
 • 400 gr snijbonen
 • 2 prei
 • 2 el kerrie
 • 100 ml melk
 • 75 gr boter
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • Materialen: kookpan, hapjespan, pureestamper

Aan de slag!

 1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Als je hele snijbonen gebruikt, die dan diagonaal in heel dunne reepjes snijden. Halveer prei in de lengte en spoel het zand eruit. Daarna in dunne halve ringen snijden.
 2. Kook de aardappels in gezouten water gaar.
 3. Verhit ondertussen 25 gram boter in een hapjespan en stoof de snijbonen, prei met kerrie, 100 ml water en zout en peper op matig vuur ca. 10 minuten met het deksel op de pan.
 4. Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron.
 5. Giet de aardappels af en stamp met de rest van de boter en de melk. Schep de snijbonen en prei erdoor. Proef en breng eventueel nog op smaak met kerrie, zout en/of peper.

Meer stamppot:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*