Quattro formaggi tosti's (4 kazen)

Quattro formaggi tosti’s (4 kazen)

Sinds we samen zijn is het nog niet voorgekomen dat mijn lief op zaterdag niet bij mij is, maar vandaag had hij andere verplichtingen. En dat betekent dat ik niet op koolhydraten hoef te letten (omdat hij koolhydraatarm eet). Dus vandaag heb ik heerlijk quattro formaggi tosti’s gemaakt! Waar hij overigens van baalde toen hij hoorde dat ik dit op mijn planning had gezet want eigenlijk had hij ze ook wel gewild. Maar ja, eigen schuld, dikke bult 😉 Overigens maak ik er geen geheim van dat ik echt een tosti fan ben, ik heb er zelfs al eens een blog over geschreven.

Quattro formaggi tosti’s

Quattro formaggi is Italiaans voor vier kazen. In dit geval mozzarella, gorgonzola, Parmezaan en ricotta, alle vier hartstikke Italiaans. En misschien vind je het vreemd om mayonaise op de buitenkanten van de tosti te smeren, maar geloof me, dat is echt heel lekker! Door het vet in de mayonaise, worden de tosti’s mooi bruin. Het maakt niet uit welk brood je gebruikt, gewoon wat jij lekker vindt. Voor deze tosti’s beveel ik overigens wel aan om ongesneden brood te kopen zodat je de sneetjes wat dikker kunt snijden gezien de hoeveelheid kaas. In sommige supermarkten, zoals mijn vaste, kun je ongesneden brood in de snijmachine doen en daarbij kiezen voor drie verschillende diktes.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 4 dikke boterhammen
 • 1 bol mozzarella
 • 100 gr gorgonzola
 • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
 • 2 el ricotta
 • 2 el mayonaise
 • 2 el boter
 • Materialen: kom, koekenpan

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Meng in een kom Parmezaan, ricotta en verbrokkelde mozzarella en gorgonzola.
 2. Verdeel het kaasmengsel over 2 boterhammen en druk de andere 2 erop. Bestrijk de tosti’s aan de buitenkant met mayonaise.
 3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de quattro formaggi tosti’s 3 tot 4 minuten per kant tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *