Quesadillas met kip, spinazie en cheddar

Quesadillas met kip, spinazie en cheddar

Ik had nog een aangebroken pak tortilla’s in de koelkast liggen en hoewel echt goed afgesloten, werden ze toch een beetje droog. Maar dat geeft helemaal niet want dan zijn ze nog prima te gebruiken om quesadillas van te maken! En nou had ik ook nog verse spinazie over van een ander recept plus nog kip in de vriezer en een paar plakjes cheddar smeltkaas in de koelkast en daarmee deze quesadillas gevuld!

Tip: Als uitgedroogde tortilla’s zelfs te hard zijn om te vouwen zonder dat ze scheuren, leg ze dan eerst even besprenkeld met water 20 seconden in de magnetron. Ze worden dan vanzelf weer zacht.

Quesadillas

Quesadilla betekent letterlijk ‘kaasdingetje’ en is dan ook een soort tosti maar dan gemaakt met tortilla’s in plaats van brood. Het moge duidelijk zijn dat quesadillas dus altijd kaas moet bevatten. Verder kun je naar hartenlust experimenteren met extra ingrediënten. Traditioneel worden ze gemaakt van maïstortilla’s maar het kan natuurlijk ook gewoon met tarwetortilla’s. Je kunt quesadillas maken door er twee op elkaar te leggen met de vulling ertussen of door er één dubbel te vouwen. Daarna snijd je ze in punten. Ik heb het nu op een andere manier gemaakt, een methode die momenteel heel populair is om tortilla’s te vullen: een snede maken tot het midden, en dan steeds een kwart vulling en omklappen tot je een driehoek hebt.

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla’s
  • 1 grote kipfilet
  • 100 gr spinazie
  • 8 (of 12) plakjes cheddar smeltkaas
  • Klein bekertje zure room
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1,5 tl chilipoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 el neutrale olie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: vershoudfolie, vleeshamer, koekenpan, kom

Aan de slag!

  1. Leg de kip tussen 2 velletjes vershoudfolie en sla platter zodat de filet overal ongeveer even dik is.
  2. Meng op een bord de komijn, chilipoeder, knoflookpoeder en zout en wentel de kip erdoor. Zorg dat er zoveel mogelijk van het mengsel aan de kip blijft plakken.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 5 tot 7 minuten per kant goudbruin. Snijd in het midden een stukje in om te checken of de kip helemaal gaar is. Neem uit de pan en laat 5 minuten rusten.
  4. Snijd ondertussen de spinazie fijn en meng in een kom met de zure room. Pluk de kip uit elkaar, niet te fijn, en schep door het spinaziemengsel. Proef of het nog op smaak gebracht moet worden met zout en/of peper.
  5. Verhit een grillpan of contactgrill.
  6. Snijd de tortilla’s tot het midden één keer in. Denk ik je hoofd in kwarten tortilla. Doe op een kwart een beetje van het spinazie en kipmengsel, dan op een kwart een plakje cheddar en wat van het mengsel, op het volgende kwart weer spinaziemengsel en het laatste weer cheddar en spinazie. Vouw nu per kwart dicht. Zie de foto’s hieronder voor de stappen. Wil je het extra cheesy, leg dan op elke kwart een plakje cheddar.
  7. Grill de quesadillas om en om in een grillpan of tussen een contactgrill tot de kaas gesmolten is. Serveer direct.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*