Quesadillas met rucolatapenade

Quesadillas met rucolatapenade

Weer een recept wat ik heb gemaakt om restjes op te maken. Ik had namelijk blauwaderkaas en ricotta over van een pastarecept en ook nog rucolatapenade, wat ik weer had gemaakt van overgebleven rucola. De quesadilla is Mexicaans en betekent letterlijk ‘kaasdingetje’. Het moge duidelijk zijn dat het dus altijd kaas moet bevatten. Verder kun je naar hartenlust experimenteren met extra ingrediënten. Ik maak ze ook wel eens met spinazie als ik dat over heb.

Het is een heerlijk lunchgerechtje of, als je de quesadillas in acht in plaats van vier punten snijdt, een leuke borrelsnack. Je kunt ze trouwens ook op de barbecue grillen (op het moment van dit schrijven is het zomer) als bijgerecht en als BBQ optie voor vegetariërs. Eet de quesadillas wel gelijk warm want afgekoeld worden ze ontzettend taai en oppiepen in de magnetron wordt klef. Opnieuw verwarmen in de pan of oven kun je proberen, maar het is dan toch anders van textuur omdat kaas wat al gesmolten is geweest en daarna weer gestold echt minder is.

Ingrediënten

  • 8 mini tortilla’s
  • 75 gr blauwaderkaas (bv. gorgonzola, danablu of roquefort)
  • 125 gr ricotta of hüttenkäse/cottage cheese
  • 50 gr pittige geraspte kaas (bv. extra belegen of oud)
  • 1 rode ui
  • 2 handjes rucola
  • Rucolatapenade (recept)
  • Milde olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: koekenpan, aluminiumfolie

Aan de slag!

  1. Maak de rucolatapenade volgens het recept. Verbrokkel de blauwaderkaas en snijd de ui in dunne halve ringen.
  2. Bestrijk 4 tortilla’s met de rucolatapenade en verdeel de kazen, ui en rucolablaadjes erover. Maal er nog wat peper over en druk de overige tortilla’s erop.
  3. Verhit een koekenpan en bestrijk heel dun met wat olie. Bak een quesadilla op laag vuur ca. 4 minuten tot de tortilla knapperig en bruin is. Druk de bovenste tortilla goed aan. Keer om met behulp van een bord en bak de andere kant ook nog ca. 4 minuten. Herhaal met de andere quesadillas. Werk eventueel met 2 pannen om het bakken wat te versnellen. Houd gebakken quesadillas warm onder aluminiumfolie, bij voorkeur in de oven.
  4. Maak je de quesadillas op de barbecue, bestrijk ze dan aan beide kanten licht met olie en gril ze op een ingevet rooster 2 tot 3 minuten per kant. Nog beter is om ze in een barbecue grillklem te grillen.
  5. Snijd de quesadillas elk in 4 kwarten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*