Quiche zonder deeg met groene asperges (Keto)

Quiche zonder deeg met groene asperges (Keto)

Helaas is het nog niet de tijd voor witte asperges maar groene zijn gelukkig wel heel het jaar door verkrijgbaar en ze zijn evengoed lekker. Vandaag heb ik ze verwerkt in een Keto quiche, dus koolhydraatarm. Natuurlijk niet alleen met asperges, maar ook lekker spekjes, ui en emmentaler. Om het wat completer te maken een eenvoudige salade erbij. Heb je over? Koud is deze quiche de volgende dag als lunch ook heerlijk!

Quiche

Zoals je weet is een quiche een hartige open taart met een (zand)deegbodem en korst. Maar als je geen koolhydraten mag of wilt eten, bijvoorbeeld bij het Keto dieet, dan is een quiche uitgesloten. Tenminste… dat denk je. Het kan ook gewoon zonder die korst! Het heeft dan meer weg van een frittata maar is toch ook weer anders. Voor een frittata bak je in een koekenpan een dikke omelet met oorspronkelijk restjes pasta of aardappel en andere ingrediënten. Een quiche maak je in de oven van een luchtig opgeklopte mix van eieren en room, vaak ook met kaas, en andere ingrediënten. En dat kan dus ook in een springvorm zonder korstdeeg. In dit geval is de quiche gevuld met groene asperges, spek, ui en emmentaler. Gebruik trouwens gerust een andere kaassoort, als het maar wel een kaas is die goed smelt.

Ingrediënten

 • 8 eieren
 • 150 gr spek- of baconreepjes
 • 250 gr groene asperges
 • 100 gr emmentaler (of andere kaas)
 • 1 ui
 • 150 ml room
 • 25 gr boter + extra om in te vetten
 • Versgemalen zeezout met zwarte peper
 • Materialen: 20-23 cm springvorm, bakpapier, kookpan, rasp, koekenpan

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180  graden of 160 hete lucht. Vet een springvorm in met boter en bekleed met bakpapier zodanig dat het 2-3 cm boven de rand uitsteekt. De boter is nodig om het papier vast te houden. Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges.
 2. Breng een pan water aan de kook en blancheer de asperges ca. 5 minuten. Giet af en laat droogstomen.
 3. Snipper de ui en rasp de kaas.
 4. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en spekjes ca. 10 minuten op laag vuur tot de ui zacht is.
 5. Klop in een kom de eieren, room en twee derde van de kaas en breng op smaak met zout en peper. Meng de ui en de spekjes erdoor en giet het mengsel in de springvorm. Verdeel de asperges en de rest van de kaas erover.
 6. Bak de quiche 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*