Ranch tosti met kip, cheddar en bacon

Ranch tosti met kip, cheddar en bacon

De tosti, ik hou er zo van! Ik heb er zelfs al eens een complete blog over geschreven. Een ‘gewone’ tosti met ham en kaas eet ik echter vrijwel nooit want ik vind het leuker om tosti’s te bedenken die wat uitgebreider zijn zoals deze ranch tosti met kip, cheddar en bacon. Niet bepaald laag in calorieën maar gruwelijk lekker! De ‘ranch’ toevoeging is crème fraîche gemixt met een droge mix voor ranchdip/dressing. Daar schep je vervolgens de kip, bacon en cheddar doorheen.

Voor een flink belegde tosti als deze gebruik ik het liefst wel wat dikker gesneden brood en zeker geen casinobrood. Ik kies dan voor een ongesneden brood, bijvoorbeeld een volkoren of spelt batard, die ik in mijn dagelijkse supermarkt zelf in de snijmachine leg waarbij ik kan kiezen uit drie diktes: normaal, iets dikker of dik.

Tosti weetje

De combinatie van cheddar en bacon is wel echt typisch Amerikaans. In de VS noemen ze een tosti zoals bijvoorbeeld deze een melt sandwich. Het gaat dan om kaas in combinatie met andere ingrediënten. De tuna melt is een heel bekende. Is de tosti alleen met kaas, dan noemen zij dat weer een grilled cheese sandwich.

Ingrediënten

 • 4 sneden brood naar wens, liefst wat dikker gesneden
 • 1 kipdijfilet of kleine kipfilet
 • 8 plakjes cheddar smeltkaas
 • 2 el crème fraîche
 • 3 tl droge ranchmix (recept)
 • 4 plakjes bacon of ontbijtspek
 • 1 el boter of olie + extra boter
 • Materialen: koekenpan, kom

Aan de slag!

 1. Snijd de kip in heel kleine blokjes. Verhit een lepel boter of olie en bak de kip lichtbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Gebruik geen zout en peper. Dat zit al in de ranchmix en de kaas en spek zijn ook al zout genoeg.
 2. Bak nu in dezelfde pan zonder extra vet of olie de bacon krokant. Laat ook uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan schoon.
 3. Meng in een kom de crème fraîche met de droge ranchmix. Verkruimel de bacon en scheur 4 plakjes cheddar in stukjes. Schep de kip, bacon en cheddar door de crème fraîche.
 4. Beleg 2 sneden brood met een plakje cheddar, daarop het mengsel en dan weer een plakje cheddar. Leg een tweede snee brood erop en druk een beetje aan. Besmeer de tosti aan beide kanten met boter.
 5. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak een tosti aan beide kanten bruin. Bak vervolgens de tweede tosti. Leg de eerste tosti erop en doe een deksel op de pan voor ongeveer een minuut zodat de kaas nog wat meer kan smelten. Als de koekenpan groot genoeg is om beide tosti’s ruim naast elkaar te bakken, dan hoeft het uiteraard niet één voor één.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*