
Remoulade en tartaarsaus
Deze koude saus is zo ontzettend lekker bij gebakken en gefrituurde vis, bijvoorbeeld lekkerbekjes en kibbelingen, calamari, krokante zalmburger, vissticks etc. Remoulade komt uit de Franse keuken en wordt vaak verward met ravigote (vaak abusievelijk ravigottesaus genoemd). Ze lijken een beetje op elkaar omdat in beiden kappertjes en groene kruiden worden gebruikt. Remoulade is echter een saus op basis van mayonaise en ravigote op basis van een vinaigrette (olie en azijn), dus eigenlijk een dressing. Tartaarsaus is hetzelfde als remoulade, alleen wordt er dan nog hardgekookt ei toegevoegd.
Ingrediƫnten
- 6 el mayonaise (vers)
- 1 tl citroensap
- 1 tl mosterd
- 2 middelgrote zure augurken
- 1 el kappertjes
- 1 tl gedroogde kervel of 1 el vers
- 1 tl gedroogde dragon of 1 el vers
- 1 tl gedroogde peterselie of 1 el vers
- Voor de tartaarsaus: 1 hardgekookt ei
- Zout en versgemalen peper
- Materialen: afsluitbaar bakje
Aan de slag!
- Hak de augurken en kappertjes fijn.
- Gebruik je verse kruiden, hak deze dan ook fijn. Je hebt uiteindelijk van elke soort een eetlepel gehakte kruiden nodig.
- Maak je de tartaarsaus, hak dan ook het ei heel fijn.
- Meng alle ingrediƫnten in een afsluitbaar bakje goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Laat afgedekt minsten 2 uur in de koelkast staan zodat alle smaken goed kunnen mengen.
Advertentie