Reuben koolrolletjes – vulling van zuurkool en corned beef

Reuben koolrolletjes – vulling van zuurkool en corned beef

Reuben koolrolletjes zijn gebaseerd op de Reuben sandwich maar dan koolhydraatarm. De Reuben sandwich een tosti uit de VS met corned beef, Swiss cheese, zuurkool en een Russische dressing. Ik maakte dit als lunch voor mijn lief die het Keto dieet volgt en dus weinig koolhydraten mag, slechts 5 tot 10 procent van de dagelijkse inname.

Reuben koolrolletjes

Zoals gezegd is de Reuben sandwich een tosti uit met corned beef, Swiss cheese, zuurkool en een Russische dressing. Met Swiss cheese bedoelen de Amerikanen emmentaler. Het brood wat wordt gebruikt is rye bread. Vertaald is dit roggebrood maar dat moet je niet verwarren met het roggebrood zoals wij dat algemeen kennen. Rye bread is een gewoon brood maar dan gemaakt met roggemeel. Brood is uiteraard uit den boze als je geen koolhydraten mag. Binnen het Keto dieet mag je zelfs geen volkorenbrood etc. Vandaar dat ik witte kool heb gebruikt maar je kan bijvoorbeeld ook kropsla gebruiken of zelfs ijsbergsla. Deze laatste dan ook even 30 seconden blancheren want anders scheurt het met oprollen.

Optioneel kan je de koolrolletjes nog grillen zodat de kaas lekker smelt. Ik heb dat niet gedaan omdat ik deze lunch al een avond van tevoren maakte omdat mijn lief al om 5 uur ’s ochtends de deur uit gaat. Kaas wat al gesmolten is en dan weer stolt is niet echt lekker. Hij heeft ze echter zelf wel nog even gegrild op zijn werk en dit is het resultaat:

Ingrediënten

  • 8 witte koolbladeren
  • 200 gr zuurkool, uitgelekt
  • 8 plakjes emmentaler of andere gatenkaas
  • 16 plakjes corned beef of een blikje
  • 2 grote augurken, bij voorkeur zure (geen suiker)
  • Voor de dressing:
  • 4 el mayonaise
  • 1,5 el ketchup
  • 2 el mierikswortelpuree
  • 2 tl Worcestershiresaus
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl suiker
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, kom, optioneel: grillpan

Aan de slag!

  1. Breng een pan water aan de kook en blancheer de koolbladeren enkele minuten tot ze zacht genoeg zijn om op te rollen. Laat goed uitlekken.
  2. Klop in een kom een dressing van alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Laat voor een koolhydraatarm dieet de suiker weg of gebruik zoetstof.
  3. snijd de augurken in piepkleine blokjes. Gebruik je corned beef uit een blikje, snijd dit dan in smalle reepjes.
  4. Beleg de koolbladeren met kaas, zuurkool, corned beef en augurk en rol ze stevig op. Optioneel kan je ze nog om en om grillen in de grillpan (zie boven).
  5. Serveer de Reuben koolrolletjes met de dressing om in te dippen.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*