Roerbak met biefstuk, paksoi en paddenstoelen

Roerbak met biefstuk, paksoi en paddenstoelen

Lekker snel klaar en ook nog eens heel caloriearm. En meer dan een wok heb je niet nodig. Neem wel echt biefstukreepjes en niet runderreepjes, deze zijn minder mals. En als ik kijk naar de verpakking van de AH runderreepjes dan zie ik: 97% rundvlees, water, zeezout, azijnpoeder, natuurlijk aroma, voedingszuur (natriumcitraat [E331]), antioxidant (natriumascorbaat [E301]). Why al die extra’s? Dat zuur wordt puur toegevoegd om het vlees wat malser te maken en dat zegt al genoeg over de kwaliteit. Kies als je geen pure biefstukreepjes kunt vinden dan liever voor hele biefstuk en snijd het zelf in reepjes. Snijd tegen de draad in, aders wordt het alsnog kauwen geblazen.

Eet de roerbak met noedels (die kun je er eventueel in de pan al doorheen scheppen) of rijst. De rijst die ik erbij had (zie de foto) is gebakken rijst met limoen en verse koriander.

Ingrediënten

  • 250 gr biefstukreepjes
  • 4 struikjes baby paksoi
  • 200 gr paddenstoelenmix
  • 100 gr taugé
  • Stukje (ca. 5 cm) verse gember
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 2 el zonnebloem- of arachideolie
  • Versgemalen peper (of sambal, hoeveelheid naar wens)
  • Materialen: rasp, wok

Aan de slag!

  1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn, rasp de gember en snijd de paksoi in stukjes en paddenstoelen in plakjes.
  2. Verhit in een wok de olie tot het gaat walmen. Wok kort de ui, knoflook en gember. Voeg de biefstuk toe en roerbak snel bruin. Als je sambal wilt gebruiken, bak dit dan gelijk met het vlees mee.
  3. Voeg de paksoi, paddenstoelen en sojasaus toe en roerbak nog 5 minuten.
  4. Voeg de taugé toe en roerbak nog even kort mee. Breng het geheel op smaak met peper. Zout heb je niet nodig omdat de sojasaus als zout genoeg is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*