Roerbak met gehakt en gemengde groenten in uiensaus

Roerbak met gehakt en gemengde groenten in uiensaus

Ik ben van mijn geloof gevallen want ik heb voor deze roerbak met gehakt en gemengde groenten een zakje gebruikt als extra smaakmaker. Ja echt, een zakje! En dat terwijl ik helemaal niet van de pakjes en zakjes ben. Er lag namelijk nog een zakje uiensoep in poedervorm in de voorraadkast, ooit eens ergens bij gekregen. En in plaats van weg te gooien besloot ik het nu maar te gebruiken als een soort uiensaus.

Groenten in de roerbak

Voor deze roerbak kun je los gaan met groenten welke jij lekker vindt, als het meer wel een beetje stevige groenten zijn. Zelf snijden of gewoon een kant-en-klare roerbakmix maakt niet uit, wat voor jou het fijnst is. Ik heb zelf voor voorgesneden gekozen. Maar omdat ik Franse uiensoep als basis voor de uiensaus gebruik, heb ik gekozen voor een meer ‘westerse’ mix. Gewoon simpel boeren soepgroenten, een wat grovere gesneden mix van prei, wortel, paprika, bloemkool en selderij. Gebruik je een meer Aziatische mix, pas de soepmix daar dan op aan, bijvoorbeeld Chinese tomaat of kip. Gebruik je veel champignons (bijvoorbeeld als vleesvervanger), kies dan voor een zakje champignonsoep.

Ingredi├źnten

  • 600 gr rundergehakt
  • 700 gr gemengde stevige groenten (zie tip bovenaan)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • ┬Ż zakje Franse uiensoep
  • 25 gr boter
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: hapjespan, optioneel een kookpan

Aan de slag!

  1. Kook (als dat nodig is) de groenten beetgaar, giet af en laat uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en hak de knoflook fijn.
  3. Smelt de boter in een hapjespan en bak de uien op matig vuur tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Schep uit de pan.
  4. Doe het gehakt in de pan en bak rul en bruin. Voeg de groenten toe en roerbak ca. 5 minuten mee. Tijd hangt een beetje af welke groenten je gebruikt en hoe grof gesneden het is. Doe de uien, 500 ml water en de uiensoepmix erbij en laat zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt. Tussendoor paar keer goed doorroeren.
  5. Proef of het nog wat peper en zout nodig heeft.

Meer makkelijke roerbakgerechten:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*