Romige roereieren met spek

Romige roereieren met spek

Als je mij met iets blij kunt maken op zondagochtend, of eigenlijk bijna middag als brunch, dan is het wel heerlijk romige roereieren met uitgebakken spek! Vers, warm croissantje erbij of desnoods gewoon geroosterd witbrood en ik ben zo tevreden als een spinnende kat 🙂 En nu het op dit moment van schrijven toch bijna Pasen is: heerlijk bij een paasbrunch!

Ik heb roereieren echt vaak buitenshuis gegeten, maar vaak zijn ze dan uit elkaar gevallen in gebakken stukjes omelet die nogal droog zijn en in het ergste geval zelfs bruin. En ik vind het juist lekker als ze nog een beetje ‘snotterig’ zijn (sorry voor mijn woordkeuze), bijna als een zachtgekookt eitje. Het moet gewoon nog allemaal aan elkaar blijven hangen en lekker romig zijn. Mijn manier om dat te bereiken is ruim boter gebruiken, room toevoegen en de hittebron tijdig uitzetten.

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 60 ml (kook)room
  • 4 el boter (echte)
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kom, koekenpan, garde

Aan de slag!

  1. Bak het spek in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
  2. Klop in een kom de eieren los met de room en wat zout en peper.
  3. Smelt de boter op laag vuur in een koekenpan en giet het eimengsel in de pan. Blijf continu, ca. 4 minuten, met een garde roeren tot de eieren gaan stollen. Zet het vuur uit en blijf nog even roeren tot alles net gestold en nog wat ‘nattig’ is.
  4. Breng de eieren op smaak met zout en peper en serveer ze direct met de uitgebakken spek.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*