Romige spaghetti met 4 kazen en knoflook

Romige spaghetti met 4 kazen en knoflook

Hoe vaak kun je een pastarecept maken met kaas in de hoofdrol en dat het toch weer anders is dan alle vorige? Nou… best vaak! Pasta met veel kaas, ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen. Maak me ervoor wakker en ik doe gelijk mijn mond open 😂😂😂 Deze keer spaghetti met vier kazen, room en knoflook. In dit geval mozzarella, kruidenroomkaas, Pecorino en Parrano.

Kazen voor de spaghetti

Spaghetti ligt bij mij standaard in de voorraadkast en twee van de vier kazen – roomkaas en Pecorino – had ik toch al in huis. Overigens had ik ook nog blauwe kaas in de koelkast maar besloot deze niet te gebruiken omdat het al snel overheerst. In dit recept wilde ik echt de nadruk op de room in combinatie met mild smakende kaas (behalve de Pecorino dan, die zoutig is) en de knoflook. Niet het scherpe en karakteristieke van blauwe kaas. Maar speel gerust met de kaas in dit recept, kijk wat je in huis hebt maar gebruik in ieder geval mozzarella en roomkaas om het geheel romig te houden.

Ingrediënten

  • 400 gr spaghetti
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gr roomkaas met kruiden
  • 50 gr Parrano rasp
  • 50 gr Pecorino
  • 6 teentjes knoflook
  • ½ bakje peterselie
  • 250 ml room
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 25 gr boter
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: rasp, kookpan, maatbeker, vergiet, hapjespan

Aan de slag!

  1. Hak de knoflook en peterselie fijn, rasp de Pecorino en scheur de mozzarella in kleine stukjes.
  2. Kook de spaghetti beetgaar, neem 250 ml van het kookwater uit de pan, giet af en laat uitlekken. Los het bouillonblokje in het kookwater op.
  3. Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en fruit de knoflook een minuut op laag vuur. Doe de bouillon, room en alle kaas erbij en breng al roerend aan de kook. Laat zachtjes koken tot de kazen gesmolten zijn en het geheel is ingedikt. Breng op smaak met peper.
  4. Schep vervolgens de spaghetti en peterselie erdoor.

Ook lekker: 

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*