Romige tagliatelle met courgette en bacon

Romige tagliatelle met courgette en bacon

Als je een liefhebber bent van spaghetti carbonara, dan vind je deze romige tagliatelle met courgette en bacon vast ook heel lekker! Er gaat flink wat courgette in, een hele per persoon, dus zo kom je gelijk aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente! Het is overigens geen tagliatelle van courgette (zoals courgettespaghetti) maar tagliatelle mét courgette.

Courgette is een makkelijke groente

Nou ja, eigenlijk is courgette een vrucht die als groente wordt gegeten, net als tomaat en komkommer. Ik vind het een makkelijke groente om te bereiden, bijvoorbeeld gegrild, maar vooral ook om te combineren. Omdat courgette vrij neutraal van smaak is, laat hij zich heel goed combineren met heel veel andere ingrediënten en smaakmakers. Bovendien is het heel gezond. Je zou het niet verwachten maar het zit bijvoorbeeld bomvol vitamine C, maar liefst 28 procent ADH per 100 gram. Verder bevat courgette de vitaminen A, B1, B2, B3, B6, B11, K en heel veel mineralen. Meer over de gezondheidsvoordelen lees je hier.

Ingrediënten

 • 300 gr tagliatelle
 • 4 courgettes
 • 250 gr bacon- of spekreepjes
 • 200 gr crème fraîche
 • 3 teentjes knoflook
 • Stukje Parmezaanse kaas
 • 1 el milde olijfolie
 • Versgemalen zwarte peper
 • Materialen: grove en fijne rasp, kookpan, hapjespan

Aan de slag!

 1. Rasp de courgettes grof en hak de knoflook fijn. Rasp een handje Parmezaanse kaas.
 2. Breng een grote pan water aan de kook met flink zout (1 tl per liter water) en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
 3. Verhit ondertussen in een hapjespan de olie en bak de bacon ca. 5 minuten tot het knapperig begint te worden.
 4. Verhoog het vuur en voeg de courgette toe. Bak al omscheppend tot het zacht is en bruin begint te kleuren. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
 5. Ondertussen is de tagliatelle gaar. Hevel het met een tang met aanhangend vocht over in de pan met de courgette en bacon. Schep op laag vuur om met de crème fraîche en de helft van de Parmezaan en breng op smaak met peper. Is de crème fraîche nog wat te dik, voeg dan nog wat kookwater van de tagliatelle toe zodat het meer een saus is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*