Romige tortellini, kip en Parmezaanse kaas soep

Romige tortellini, kip en Parmezaanse kaas soep

Is het pasta? Is het soep? Nou, het is eigenlijk beiden! Dit is een combinatie van een klassieke fettucine Alfredo, maar dan met tortellini, en een soep op basis van kippenbouillon en kip. Heel dik en romig en loaded met Parmezaanse kaas. Enorm machtig maar echt om je vingers bij op te eten! Voor mij, enorme liefhebber van kaas, soep en pasta, is dit ultiem comfort food!

Tortellini soep alla Alfredo

Fettuccine Alfredo is één van de simpelste pastagerechten die Italië kent. De warme pasta wordt omgeschud met boter en Parmezaanse kaas en dat is het. Je zou voor deze soep dus ook gewoon fettuccine kunnen gebruiken maar dat eet lastiger met een lepel en ik vond het gewoon leuker om tortellini te doen. Die kan je, als je echt wilt uitpakken, zelf maken maar het is ontzettend veel werk en vergt wat oefening. Ik heb het hiervoor ook gewoon kant-en-klaar gekocht. Uiteraard die met een kaasvulling!

Ingrediënten

  • 250 gr droge tortellini met kaas
  • 400 gr kip, filet of dijfilet naar wens
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 60 gr roomboter
  • 30 gr bloem
  • 1 liter kippenbouillon (van 2 blokjes)
  • 125 ml room
  • 125 ml volle melk
  • 200 gr Parmezaanse kaas of Grana Padano
  • Verse basilicum
  • Versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: 2 tl chilivlokken
  • Materialen: fijne rasp, grote (soep)pan

Aan de slag!

  1. Snipper de ui en knoflook. Snijd de kip in kleine blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
  2. Verhit de boter in een grote (soep)pan bak de kip rondom gaar. Schep uit de pan.
  3. Verlaag het vuur en doe de ui en knoflook in de pan. Fruit tot de ui zacht en glazig is. Gebruik vanaf hier bij voorkeur een sudderplaatje.
  4. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 tot 3 minuten om het te laten garen. Roer de bouillon, room, melk en Parmezaanse kaas erdoor.
  5. Zodra de kaas gesmolten is de tortellini en kip toevoegen. Laat zachtjes sudderen tot de tortellini gaar is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Als je (koel)verse tortellini gebruikt, dan deze pas op het laatst toevoegen want dat heeft minder garingstijd nodig dan gedroogde.
  6. Breng de Alfredo soep op smaak met zwarte peper en optioneel chilivlokken voor wat meer pit.
  7. Garneer de soep met wat blaadjes basilicum en eventueel wat chilivlokken.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*