Romige venkelsoep met zalm

Romige venkelsoep met zalm

Dit heerlijke en verse soepje staat in drie kwartier op tafel en is ondanks het romige karakter nog niet eens 200 calorieën per portie! De hoeveelheid is voor vier porties, maar voor grote eters is dit dan wel meer een voorgerecht. Wil je dit echt als goed vullende maaltijdsoep eten met vier personen, verdubbel dan de ingrediënten. Geen liefhebber van zalm (of vis)? Het is ook heel lekker met chorizokruim. Neem dan een stukje chorizo en snijd dit in blokjes. Bak de blokjes in een droge koekenpan krokant. Giet het vrijgekomen vet uit de pan en laat de chorizo nog even uitlekken op keukenpapier. Hak de uitgebakken chorizo grof of maal grof in en foodprocessor. Verdeel het chorizokruim vlak voor serveren over de kommen of borden soep. In plaats van dille, kun je versgehakte peterselie gebruiken.

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groot teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 gr boter
  • 2 el bloem
  • 150 ml volle melk
  • 1 l groentebouillon (recept)
  • 4 el crème fraîche
  • 100 gr gerookte zalm, in reepjes
  • Verse dille ter garnering
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kookpan, staafmixer, garde

Aan de slag!

  1. Laat de boter op laag vuur smelten in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten.
  2. Voeg de venkel toe en bak ca. 5 minuten mee tot de venkel wat zachter is.
  3. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 2 minuten.
  4. Voeg de melk en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca. 15 minuten zachtjes doorkoken met het deksel schuin op de pan tot de venkel zacht is.
  5. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad en schuimig.
  6. Zet de pan terug op het vuur en roer met een garde de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Warm nog even door maar laat de soep niet meer koken.
  7. Schenk de soep in kommen of borden en verdeel de zalmreepjes erover. Garneer met kleine takjes verse dille.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*