Rookworst en gemengde groenten traybake (keto)

Rookworst en gemengde groenten traybake (keto)

En ja hoor, weer een traybake, ik hou er zo van! Inmiddels heb ik een heel arsenaal aan traybake recepten. Deze keer weer koolhydraatarm (dus zonder aardappels) voor mijn lief maar dat mis je niet eens door de enorme hoeveelheid groenten en rookworst. Ik gebruikte courgette, groene asperges, radijs, wortel en cherrytomaatjes. Bedoeling was ook nog aubergine maar was in mijn vaste super even uitverkocht. Ik lust het niet maar als jij het wel lekker vindt, kun je ook nog paprika toevoegen.

Andere opties voor rookworst

Ik gebruik vaak verse worst in traybakes maar nu heb ik voor de afwisseling eens rookworst gebruikt. Overigens wel ‘slagersrookworst’ die in mijn dagelijkse supermarkt in de vleeskoeling ligt. Wel wat duurder dan de houdbare maar ook veel lekkerder! Hou je niet van rookworst, neem dan bijvoorbeeld runderbraadworst, varkenssaucijzen of chipolataworstjes. En uiteraard kun je ook voor een vegetarische/vegan variant kiezen zoals deze.

Vegetarische optie

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 2 rookworsten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 200 gr groene asperges
  • 1 bakje (250 gr) cherrytomaatjes
  • ½ bosje radijs
  • 1 winterwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 4 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: bakpapier, fijne rasp, kom

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd wortel, courgette en aubergine in gelijke blokjes, de asperges in stukjes van ca. 2 cm en de rookworst in plakjes. Halveer de radijsjes.
  3. Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit in een kom. Voeg de rasp, knoflook uit de pers en olie toe en meng goed.
  4. Verdeel wortel, radijs en aubergine over de bakplaat en schep met de helft van het oliemengsel om. Rooster ca. 15 minuten in het midden van de oven.
  5. Schep de tomaatjes, asperges, courgette en rookworst met de rest van de olie erdoor en maal er wat zout en peper over. Rooster nog 17 tot 20 minuten tot alle groenten zacht zijn en de rookworst gebruind is.

[/directions]

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *