Rookworst, gemengde groenten en aardappel traybake

Rookworst, gemengde groenten en aardappel traybake

Het is weer makkelijke maandag met een alles in één gerecht uit de oven! Deze keer een traybake met rookworst en gemengde groenten, op smaak gebracht met Provençaalse kruiden, gerookt paprikapoeder en knoflookpoeder. Ik vind een traybake echt heerlijk omdat je er niet veel voor hoeft te doen, alleen wat snijwerk. Ideaal als je het druk hebt!

Rookworst en groenten

Ik hou nogal van worstjes (vooral chipolata), zeker in een traybake, maar nu wilde ik toch eens iets anders en heb ik gekozen voor lekker Hollandse rookworst. Vroeger hield ik daar helemaal niet van maar de laatste jaren weet ik rookworst steeds meer te waarderen. De groenten zijn spruiten, courgette, kastanjechampignons, rode ui, cherrytomaatjes en aardappelpartjes. Aardappelpartjes heb ik gewoon een zakje voorgekookte gekocht, dat scheelt weer werk. En de spruiten zijn uit de diepvries. Die zijn wel vers maar in ieder geval al schoongemaakt en klein en na ontdooien zacht genoeg om zonder voorkoken in de oven te doen. Koop je gewoon spruiten van de groenteafdeling, dan zou ik heel dikke wel even tot beetgaar voorkoken.

Ingrediënten

  • 2 rookworsten
  • 450 gr aardappelpartjes, voorgekookt
  • 400 gr spruiten, eventueel voorgekookt
  • 1 courgette
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 250 gr (kastanje) champignons
  • 2 grote rode uien
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 120 ml neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: heel grote ovenschaal of bakblik

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht.
  2. Meng in een grote ovenschaal of bakblik de olie met knoflookpoeder, paprikapoeder en Provençaalse kruiden.
  3. Snijd de rookworst in plakjes van 1 cm dik. Halveer de spruiten en snijd de champignons in kwarten. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakjes van een cm dik. Snijd de uien elk in 8 partjes. Schep dit alles met de aardappel en peper en zout door de olie.
  4. Zet de schaal ca. 30 minuten in het midden van de oven. Halverwege de tomaatjes toevoegen en omscheppen.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*