Rosbief met kruidenkorst

Rosbief met kruidenkorst

Ik moet toegeven dat ik dit gerecht al een hele tijd niet meer heb gemaakt. Ik denk voor het laatst twee jaar geleden, maar het kwam weer bij mij bovendrijven met het oog op het kerstdiner. Je kunt dit al prima eerder op de dag voorbereiden van stappen één tot en met zes. Houd er echter vanaf stap zeven dan wel rekening mee dat het vlees wat langer in de oven moet wanneer het afgekoeld in de oven gaat. Een vleesthermometer is dan jouw beste vriend om de kerntemperatuur te meten voor de juiste garing. En eigenlijk is een vleesthermometer altijd goed wanneer je grote stukken vlees gaart. Voor rosbief kun je 50 graden aanhouden voor een rode cuisson en 55 graden voor rosé.

Ingrediënten

 • 750 gr rosbief aan één stuk, op kamertemperatuur
 • 4 el peterselie, fijngehakt
 • 1 el bladselderij, fijngehakt
 • 1 el verse tijmblaadjes
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 2 sneetjes oud witbrood
 • 2 el mosterd
 • 1 el milde olijfolie
 • 50 gr boter (echte)
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • Materialen: braadpan, foodprocessor, kom, braadslede, aluminiumfolie, eventueel een vleesthermometer, platte serveerschaal

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Wrijf het vlees in met zout en peper.
 3. Verhit de boter in een braadpan en bak de rosbief op hoog vuur snel rondom bruin. Het gaat erom dat het vlees bruin is dichtgeschroeid, maar nog helemaal rood is vanbinnen. Dit is hooguit 5 minuten.
 4. Maal ondertussen het brood in een foodprocessor tot fijn kruim.
 5. Meng in een kom de olie met de mosterd, peterselie, selderij, tijm, knoflook en het broodkruim. Breng op smaak met zout en peper.
 6. Neem het vlees uit de pan en doe over in een braadslede. Zet 15 minuten in het midden van de oven.
 7. Neem de braadslede uit de oven en verdeel het kruidenmengsel over de bovenkant van het vlees. Zet ca. 10 minuten terug in de oven totdat het kruidenmengsel een mooi korstje is.
 8. Neem het vlees uit de oven en wikkel het voorzichtig in aluminiumfolie zonder de kruidenkorst te beschadigen. Laat zo nog een minuut of 5 rusten.
 9. Leg het vlees op een mooie platte schaal en snijd pas aan tafel in plakken.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_584e9cd48782b_search-form” cat_id=”11764″ cat_select=”0″ default_search=”vleesthermometer” name=”vleesthermometer” sub_id=”” link_color=”E6007E” subtitle_color=”3F3F3E” pricetype_color=”3F3F3E” price_color=”D94460″ deliverytime_color=”ACBB51″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*